ΑΘΗΝΑ
08:17
|
03.05.2024
Η κίνηση στοχεύει στη διαχείριση της ροής τουριστών κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες, όταν ο αριθμός των επισκεπτών στην πόλη είναι στο αποκορύφωμα.
Κανάλι της Βενετίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενετία θα αρχίσει να δοκιμάζει ένα ημερήσιο τέλος εισόδου και ανώτατο όριο στην πρόσβαση των επισκεπτών στα διάσημα κανάλια της από τον ερχόμενο Απρίλιο, σε ένα μέτρο που ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης χαιρέτισε ως το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα στον κόσμο.

Η κίνηση στοχεύει στη διαχείριση της ροής τουριστών τις ανοιξιάτικες αργίες και ορισμένα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα, όταν ο αριθμός των επισκεπτών είναι στο αποκορύφωμά τους, δήλωσαν οι τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.

«Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που γίνεται κάτι τέτοιο, η δυνατότητα κράτησης εισιτηρίου για να εισέλθει κάποιος στην πόλη», είπε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Οι περιορισμοί θα ισχύουν από τις 08.30 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι τοπική ώρα, αρχικά για συνολικά 29 ημέρες και θα καλύπτουν τα περισσότερα Σαββατοκύριακα από τις 25 Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου του επόμενου έτους.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση για την επίσκεψή τους online και να πληρώσουν 5 ευρώ για να αποκτήσουν έναν κωδικό QR που θα ελέγχεται σε συγκεκριμένα σημεία εισόδου και θα τους δίνει πρόσβαση στις ιστορικές συνοικίες της πόλης.

Οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν για τα μικρότερα νησιά της λιμνοθάλασσας, όπως το Μουράνο, διάσημο για τη βιομηχανία υαλουργίας του.

Οι πιθανές κυρώσεις θα κυμαίνονται από 50 έως 310 ευρώ και θα επιβάλλονται σε όσους δεν συμμορφωθούν με το μέτρο.

Οι κάτοικοι και οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στη Βενετία, καθώς και οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες σπιτιών στην πόλη θα εξαιρούνται από την πληρωμή και την κράτηση θέσης, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μικέλε Ζουίνε.

Οι επισκέπτες ηλικίας κάτω των 14 ετών θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα, αλλά η πρόσβαση για αυτούς θα είναι δωρεάν.

Ο μαζικός τουρισμός και οι πλημμύρες αποτελούν από καιρό πρόβλημα για την εύθραυστη λιμνοθάλασσα, γνωστή για τα κανάλια και τους πολιτιστικούς χώρους της.

«Θέλουμε να μετρήσουμε την επίδραση αυτής της δοκιμής, θέλουμε να μετρήσουμε την επίδραση αυτής της δυνατότητας κράτησης», είπε ο Μπρουνιάρο , σημειώνοντας ότι το πείραμα θα έχανε αρχικά χρήματα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα