ΑΘΗΝΑ
00:17
|
02.05.2024
Δεκάδες χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω του κέντρου του Λονδίνου το Σάββατο για να ζητήσουν μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Εκεχειρία τώρα!». και «Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα» περπατώντας ειρηνικά κατά μήκος της διαδρομής της πορείας προς τα κτήρια του Κοινοβουλίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω του κέντρου του Λονδίνου το Σάββατο για να ζητήσουν μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, τις τελευταίες σε μια σειρά παρόμοιων διαδηλώσεων το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα από την έναρξη του πολέμου των επτά εβδομάδων, αναφέρει το Reuters.

Η συγκέντρωση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, την πρώτη διακοπή των μαχών, αλλά οι διαδηλωτές είπαν ότι αυτό δεν ήταν αρκετό.

«Χρειαζόμαστε πλήρη υποστήριξη για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», είπε στο Reuters η 64χρονη διαδηλώτρια Κέιτ Χάντσον στη συγκέντρωση, καθώς διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Εκεχειρία τώρα!». και «Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα» περπατώντας ειρηνικά κατά μήκος της διαδρομής της πορείας προς τα κτήρια του Κοινοβουλίου.

«Είναι πολύ ευπρόσδεκτο που υπάρχει μια παύση… Αλλά αυτό το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί, ώστε οι Παλαιστίνιοι να έχουν επιτέλους την πολιτική διευθέτηση που έχουν κατοχυρώσει αμέτρητα ψηφίσματα του ΟΗΕ», δήλωσε ο Χάντσον, ένας αντιπολεμικός ακτιβιστής.

Η αστυνομία, η οποία μοίραζε φυλλάδια για να προειδοποιήσει τους διαδηλωτές να μην παραβιάζουν το νόμο, συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για υποκίνηση φυλετικού μίσους κοντά στην έναρξη της διαδήλωσης. Είπαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τον είδαν να κουβαλά ένα πλακάτ με ναζιστικά σύμβολα.

Περισσότεροι από 120 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας πορείας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ξέσπασαν αψιμαχίες μεταξύ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν κατά της φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης.

Μια διαμαρτυρία κατά του αντισημιτισμού έχει επίσης προγραμματιστεί στο Λονδίνο την Κυριακή και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είπε ότι περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα είναι σε υπηρεσία το Σαββατοκύριακο για να χειριστούν τις δύο διαδηλώσεις.

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν απολύθηκε από τον Πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ μετά από ένα μη εξουσιοδοτημένο άρθρο στο οποίο είχε κατηγορήσει την αστυνομία για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε διαδηλώσεις που έδειχναν υποστήριξη στο Ισραήλ και στις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα