ΑΘΗΝΑ
09:43
|
06.05.2024
Ισραηλινά ΜΜΕ τονίζουν πως το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές αρχές.
Το CMA CGM Symi στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία στις 22 Οκτωβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ύποπτη επίθεση με drone εναντίον πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ιδιοκτησίας Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου στον Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε σήμερα το πρωί, Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Associated Press, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε ότι το πλοίο CMA CGM Symi, με σημαία Μάλτας, στοχοποιήθηκε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, από μη επανδρωμένο αεροσκάφος Shahed-136 που έφερε βόμβα ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα στην Αραβική Θάλασσα (βόρεια του Ινδικού Ωκεανού). Όπως πρόσθεσε, το drone εξερράγη προκαλώντας ζημιές στο πλοίο αλλά χωρίς να τραυματιστεί κανένας από το πλήρωμά του.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος υποστήριξε χωρίς να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ιράν.

Σχολιάζοντας ρεπορτάζ του Al Mayadeen, για την επίθεση, ο επικεφαλής του Τμήματος Αραβικών Υποθέσεων στο ισραηλινό κανάλι Kan, είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία επιβεβαίωση από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με το εάν το περιστατικό έλαβε χώρα ή όχι ή εάν το πλοίο σχετίζεται με κάποιον τρόμο με το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα