ΑΘΗΝΑ
17:09
|
04.05.2024
Επιθεώρησε δορυφορικές φωτογραφίες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας από τον στρατιωτικό δορυφόρο που έθεσε πρόσφατα σε τροχιά η Πιονγκγιάνγκ.
Χαμόγελα στην Πιονγκγιάνγκ (φωτ. αρχείου)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε κατασκοπευτικές δορυφορικές εικόνες «μεγάλων περιοχών-στόχων», συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ, και της στρατιωτικής βάσης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Περλ Χάρμπορ, που τραβήχτηκαν από τον στρατιωτικό δορυφόρο που έθεσε πρόσφατα σε τροχιά η Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιμ εξέτασε φωτογραφίες πολλών στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένου του Ναυτικού Σταθμού Περλ Χάρμπορ και της αεροπορικής βάσης Χικάμ στη Χαβάη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας (NATA) στην Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, φέρεται επίσης να είδε φωτογραφίες από τις πόλεις Μπουσάν, Μόκπο, Κουνσάν, Πιονγκτάεκ και Οσάν της Νότιας Κορέας, οι οποίες φιλοξενούν όλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανέφερε το KCNA, αλλά και δορυφορικές φωτογραφίες του αμερικανικού πυρηνικού αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μπουσάν.

Το KCNA ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Κιμ είχε δει δορυφορικές εικόνες στρατιωτικών εγκαταστάσεων από το Γκουάμ των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, που φιλοξενεί μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η επίσκεψή του στην Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ, την Τρίτη, ότι έθεσε με επιτυχία σε τροχιά τον πρώτο κατασκοπευτικό της δορυφόρο Malligyong-1, μετά από δύο προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα καταδίκασαν την εκτόξευση του δορυφόρου αυτής της εβδομάδας, η οποία θεωρείται πως παραβιάζει τις κυρώσεις του ΟΗΕ που σκοπό έχουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Νοτιοκορεάτες αμυντικοί αξιωματούχοι και αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστούν οι δυνατότητες του δορυφόρου, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της Βόρειας Κορέας πως έχει ήδη φωτογραφίες από τον δορυφόρο είναι μάλλον υπερβολικές, δεδομένου του σύντομου χρόνου από την εκτόξευσή του. «Ακόμη και αν εισέλθει σε κανονική τροχιά, χρειάζεται αρκετός χρόνος για να πραγματοποιήσει κανονική αναγνώριση», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα