ΑΘΗΝΑ
13:03
|
27.04.2024
«Τι νόημα έχει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης», μεταξύ των δύο πλευρών, αναρωτιέται ο πρώην πρωθυπουργός.
Δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορεί να κάνουν λάθος, λέει ο κ. Σαμαράς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβλήματα στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά προκαλεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη στην Καθημερινή, διαχωρίζεται από την επίσημη γραμμή, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «κακή ιδέα».

Λίγες ημέρες πριν την αναμενόμενη άφιξη του Ερντογάν, στις 7 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο «πειρατή», ενώ υπενθυμίζοντας και δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κάνει λόγο για «επικίνδυνο κατευνασμό» και τονίζει ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορεί «να κάνουν τόσο λάθος».

Σημειώνει δε, ότι η κατάσταση είναι αρκετά χειρότερη από ό,τι επί των ημερών του, καθώς στην πάγια τουρκική επιθετικότητα, έχουν προστεθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο, έμπρακτες παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, θέμα νησιών του Αιγαίου και ένας Τούρκος πρόεδρος που δηλώνει ότι «η καρδιά του χτυπά στην Θεσσαλονίκη».

«Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Οι παραβιάσεις μπορεί να έχουν μειωθεί προσωρινά τουλάχιστον, αλλά οι προκλήσεις όχι. Ενώ τα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία εις βάρος μας εξακολουθούν να ισχύουν».

Ο κ. Σαμαράς θέτει επίσης το ζήτημα του εποικισμού της Αμμοχώστου στην κατεχόμενη Κύπρο, υπενθυμίζει τα συνεχή μειονοτικά ζητήματα που βάζει η Άγκυρα για τη Θράκη και – πρόσφατα – τα Δωδεκάνησα και αναρωτιέται, μετά από όλα αυτά, «τι νόημα έχει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης», μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός, βάζει και άλλα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως αναφέρει στην συνέντευξη δεν σκοπεύει να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα