ΑΘΗΝΑ
07:36
|
06.05.2024
Μέχρι στιγμής εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο η σορός ενός αγνοούμενου ναυτικού ενώ ένας ακόμα ανασύρθηκε σώος από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. 
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και δυνάμεων του στρατού για τον εντοπισμό 12 ναυτικών που αγνοούνται μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες και 14 άτομα πλήρωμα 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Η σορός ενός αγνοούμενου ναυτικού εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο ναυάγιο. Το πτώμα μεταφέρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε σώο γύρω στις 11 το πρωί έναν αγνοούμενο ναυτικό, Αιγύπτιο σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

«Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον Alpha, προσθέτοντας ότι εκτός του συγκεκριμένου ναυτικού έχουν εντοπιστεί στην περιοχή μόνο κάποια σωσίβια.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του και δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Γύρω στις 7 το πρωί, οι καπετάνιος του πλοίου φέρεται να δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8:20 να εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς είχε πάρει επικίνδυνη κλήση.

Εκτιμήσεις, που μεταδίδει το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν έως και τα 10 και τα κύματα να υψώνονται έως και στα τρία μέτρα- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις Ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Το πλοίο RAPTOR, μήκους 106 μέτρων, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει σημαία των νησιών Κομόρες, είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Προβλήματα και ζημιές από την κακοκαιρία στο νησί

Σοβαρά προβλήματα κυρίως στη Δυτική Λέσβο, προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν το νησί το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή τα ξημερώματα. 

Ειδικότερα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ζημιές αναφέρονται σχεδόν σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές και οικισμούς όπου οι θυελλώδεις άνεμοι έφτασαν έως και τα 10 μποφόρ.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην Άναξο, στα Βατερά, στην Πετρα, στην Σκάλα Συκαμνιάς, στο Ταβάρι, στη Νυφίδα, στην Σκάλα Καλλονής κ.λπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα