ΑΘΗΝΑ
03:15
|
04.05.2024
Η Σίνθια Νίξον αποφάσισε από σήμερα να συμμετάσχει σε απεργία πείνας έξω από τον Λευκό Οίκο απαιτώντας άμεση εκεχειρία στη Γάζα.
Σίνθια Νίξον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αμερικανίδα γνωστή ηθοποιός Σίνθια Νίξον που έγινε πιο δημοφιλής μετά τη συμμετοχή της στο σίριαλ «Sex and the City» ανακοίνωσε απόψε πως θα συμμετάσχει σε πενθήμερη απεργία πείνας που ξεκινά απόψε έξω από τον Λευκό Οίκο μαζί με άλλους Αμερικανούς ακτιβιστές και πολιτικούς.

Η Σίνθια Νίξον

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, η Νίξον τόνισε τις σφαγές πολλών χιλιάδων παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιδρομές, αλλά και τις δολοφονίες δεκάδων δημοσιογράφων και εργαζομένων σε οργανώσεις του ΟΗΕ, επισημαίνοντας την ισοπέδωση και την πλήρη καταστροφή συνοικιών και μεγάλων αστικών κέντρων.

«Η διαφαινόμενη παράβλεψη του απίστευτου κόστους σε ανθρώπινες ζωές που προκαλεί η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ σε βάρος αθώων πολιτών από τον Πρόεδρό μας, δεν αντανακλά την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών» τόνισε η Σίνθια Νίξον.

Η ίδια προέβη σε προσωπική έκκληση προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας του να δείξει ενσυναίσθηση για τα δεινά των παιδιών της Γάζας και να φανταστεί για λίγο πως θα ήταν εάν επρόκειτο για δικά του παιδιά.

Στην ίδια απεργία πείνας που ξεκίνησαν σήμερα συμμετέχουν πάνω από 12 βουλευτές και ακτιβιστές ενώ η ίδια και άλλοι 260 γνωστοί καλλιτέχνες των ΗΠΑ είχαν υπογράψει, πριν λίγες μέρες, κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν και το Κογκρέσο ζητώντας τους να ασκήσουν πιέσεις στο Ισραήλ για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα