ΑΘΗΝΑ
13:31
|
02.05.2024
Ερωτήματα έχουν προκύψει τόσο για τη φύση του φορτίου που μετέφερε το πλοίο, όσο και για τον προορισμό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Raptor» συνεχίζονται ανοικτά της Λέσβου, βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο καταγράφονται οι ακραίες καιρικές συνθήκες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπο το πλήρωμα, λίγη ώρα πριν την βύθιση του πλοίου.

Ερωτήματα έχουν προκύψει τόσο για τη φύση του φορτίου που μετέφερε το πλοίο, όσο και για τον προορισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ήταν καταχωρισμένο στη μαύρη λίστα διεθνών Αρχών ελέγχου (Paris MOU & Black Sea MOU). Και αυτό γιατί πριν από 24 μήνες είχε διαπιστωθεί ότι τα έγγραφα που αφορούσαν στα μέλη του πληρώματος ήταν μη θεωρημένα, ενώ υπήρχαν και παράνομες εγγραφές στο βιβλίο πετρελαίου (Oil Record Book).

Το τελευταίο στοιχείο ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι ενδεχομένως είχε πραγματοποιήσει παράνομα – μη δηλωμένα δρομολόγια, δηλαδή ίσως εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο. 

Ακόμα, ερωτήματα διεγείρει το γεγονός ότι ο διασωθείς ναυτικός δήλωσε στα στελέχη του Λιμενικού ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν η Ουκρανία και πως η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε σταθμό για ανεφοδιασμό. 

Η περίπτωση το πλοίο να πραγματοποιούσε παράνομο ταξίδι θα βοηθούσε στην κατανόηση των κινήσεων του πληρώματος, το οποίο, παρά το γεγονός ότι το πλοίο παρουσίαζε εισροή υδάτων από το Σάββατο, δεν ζήτησε βοήθεια, παρά μόνο χθες το πρωί, όταν πλέον το πλοίο άρχισε να βυθίζεται.

Επιπροσθέτως, το πλοίο φαίνεται να ανήκει στην ίδια εταιρία στην οποία άνηκε και το «Manassa Rose», το πλοίο που βυθίστηκε στον κόλπο της Κισάμου στην Κρήτη, τον Ιανουάριο του 2022, όπου οι αρχές διερευνούσαν την περίπτωση της πρόκλησης του ναυαγίου από το πλήρωμα, αλλά και την μεταφορά λαθραίων καπνικών προϊόντων. 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα