ΑΘΗΝΑ
16:53
|
04.05.2024
Δεκάδες χώρες σχεδιάζουν να πιέσουν για την πρώτη συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που εκπέμπουν CO2.
Στην COP26 ο Τζο Μπάιντεν κοιμόταν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δεν θα δώσει το «παρών» στη διεθνή σύνοδο για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής η οποία θα διεξαχθεί εντός της εβδομάδας στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιβεβαίωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο πως ήταν απίθανη η συμμετοχή του κ. Μπάιντεν στη Διάσκεψη των Μερών (ΔτΜ), που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς θέλει να βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να χειριστεί ενδεχόμενες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα διεξάγει εκστρατεία για την επανεκλογή του που θα γίνει πολύ πιο απαιτητική από τον Ιανουάριο του 2024.

Με βάση το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου, την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Ανγκόλας, Ζουάου Μανουέλ Γκονσάλβες Λαουρένσου και θα ανάψει χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ο Τζο Μπάιντεν πήρε μέρος και στις δυο προηγούμενες ΔτΜ που διεξήχθησαν αφότου ανέλαβε την προεδρία το 2021. Δεκάδες χώρες σχεδιάζουν να πιέσουν για την πρώτη συμφωνία στον κόσμο για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που εκπέμπουν CO2 στη συνάντηση του Ντουμπάι.

Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, ανώτεροι υπουργοί και αξιωματούχοι από 198 χώρες θα παρευρεθούν, μαζί με περίπου 70.000 αντιπροσώπους, καθιστώντας την COP28 το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της σύμβασης-πλαισίου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή του 1992 . Το «παρών» αναμένεται να δώσουν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ μαζί με τον βασιλιά της Αγγλίας, Κάρολο, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν. Εκεί θα είναι και ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ πρόσκληση έχει λάβει και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα