ΑΘΗΝΑ
21:58
|
02.05.2024
Ο Μασκ συμφώνησε ότι οι συνδέσεις των δορυφόρων Starlink στη Γάζα θα λειτουργούν μόνο με την έγκριση του Ισραήλ.
Ο Ίλον Μασκ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ προσγειώθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ, αρχίζοντας μια επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας ισραηλινοί ηγέτες θέλουν να του επιστήσουν την προσοχή στη μοίρα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και να συζητήσουν μαζί του για την αύξηση του αντισημιτισμού στο Ίντερνετ.

Ο Ίλον Μασκ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ιτσχάκ Χέρτζογκ. Ο Μασκ περιηγήθηκε στις κατεστραμμένες κοινότητες της Γάζας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, και ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου έδειξε στον Μασκ «τη φρίκη της σφαγής στο κιμπούτς Μπέερι το Σάββατο 7 Οκτωβρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργου.

«Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά απ’ τα λόγια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ, αφότου έφτασε στο Τελ Αβίβ.

Ο υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρι δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία σύμφωνα με την οποία «οι δορυφορικές μονάδες Starlink μπορούν να λειτουργούν στο Ισραήλ μόνο με την έγκριση του Υπουργείου Επικοινωνιών του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας».

Μετά τις 7 Οκτωβρίου και το ξέσπασμα του πολέμου, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμος να λειτουργήσει το δορυφορικό του σύστημα Διαδικτύου στη Λωρίδα της Γάζας προς όφελος των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Σε απάντηση στην ανακοίνωση του Μασκ, ο ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών δήλωσε ότι το Ισραήλ «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να το πολεμήσει».

Ο Μασκ απάντησε ότι η Starlink «θα κάνει έναν έλεγχο ασφαλείας τόσο με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ όσο και με το Ισραήλ προτού ενεργοποιήσει έστω και ένα τερματικό. Δεν είμαστε τόσο αφελείς», κάτι που φαίνεται να οδήγησε τελικά στην ανακοίνωση της Δευτέρας.

«Ίλον Μασκ, σας συγχαίρω που επιτύχατε μια αρχή κατανόησης με το Υπουργείο Επικοινωνιών υπό την ηγεσία μου. Ως αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής συμφωνίας, οι δορυφορικές μονάδες Starlink μπορούν να λειτουργούν στο Ισραήλ μόνο με την έγκριση του Υπουργείου Επικοινωνιών του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Λωρίδα της Γάζας», έγραψε ο Καρι στο X. «Καθώς το κράτος του Ισραήλ μάχεται ενάντια στη Χαμάς – το ISIS, αυτή η κατανόηση είναι ζωτικής σημασίας, όπως και για όλους όσους επιθυμούν έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από το κακό και χωρίς αντισημιτισμό, για τα παιδιά μας. Σας καλωσορίζω στο Ισραήλ».

Με τη βοήθεια ενός τεράστιου στόλου χιλιάδων μικρών δορυφόρων που περιφέρονται γύρω από τη Γη σε χαμηλή τροχιακή πορεία, το Starlink μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία παγκοσμίως, εξαλείφοντας την ανάγκη για εκτεταμένη τοπική υποδομή, εκτός από έναν σχετικά μικρό σταθμό αναμετάδοσης επικοινωνεί με μια σειρά δορυφόρων.

Ο Νετανιάχου συνάντησε τον Μασκ στις 18 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια και του ζήτησε να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και στη μάχη κατά των ομιλιών μίσους, έπειτα από εβδομάδες διενέξεων σχετικά με αντισημιτικό περιεχόμενο στην X.

Ο Μασκ απάντησε λέγοντας πως είναι κατά του αντισημιτισμού και εναντίον οτιδήποτε «προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάντοντας προηγούμενες δηλώσεις του πως η X δεν θα προωθεί ομιλίες μίσους

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα