ΑΘΗΝΑ
03:02
|
02.05.2024
Η μητέρα της 5χρονης φαίνεται να ευχαριστεί τα χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα μέλη της Χαμάς λέγοντας πως έκαναν την κόρη της να αισθάνεται «σαν βασίλισσα».
Η Ντανιέλ Αλόνι με την πεντάχρονη κόρη της,, Εμίλια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί η ευχαριστήρια επιστολή της Ισραηλινής Ντανιέλ Αλόνι, μητέρας της 5χρονης Εμίλια που απελευθερώθηκε μαζί με την κόρη της το βράδυ του Σαββάτου, μετά από 49 ημέρες ομηρίας στα χέρια μαχητών της Χαμάς, δημοσιοποίησαν απόψε αραβικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Ντανιέλ Αλόνι με την πεντάχρονη κόρη της, Εμίλια, λίγο μετά την απελευθέρωσή της

Στην επιστολή, η οποία δεν έχει διαψευστεί ως τώρα, η νεαρή γυναίκα φαίνεται να ευχαριστεί τους δεσμώτες της επειδή κατά τη διάρκεια της πολυήμερης ομηρίας τις φρόντισαν και έκαναν το παιδί της να αισθανθεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη την δύσκολη εμπειρία της ομηρίας σε συνθήκες πολέμου.

Τι λέει η επιστολή

Ολόκληρη η επιστολή που υπογράφεται από την «Ντανιέλ και την Εμίλια» με αποδέκτες τους «στρατηγούς της Χαμάς», όπως δημοσιοποιήθηκε σε ΜΜΕ και αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, έχει ως εξής:

«Προς τους στρατηγούς με τους οποίους μείναμε τις τελευταίες λίγες βδομάδες.

Φαίνεται πως θα χωρίσουν οι δρόμοι μας αύριο, αλλά σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εξαιρετική ανθρωπιά που δείξατε στην κόρη μου, Εμίλια. Ήσασταν σαν γονείς τής, καθώς την αφήνατε να κινείται ελεύθερα, όπου ήθελε. Σας αισθάνθηκε σαν φίλους τής, σαν αληθινούς, καλούς τής φίλους.

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ για όλο το χρόνο που περάσατε σαν φροντιστές της «λούζοντάς» την με γλυκά, φρούτα και ό,τιδήποτε άλλο από όσα είχατε, παρά τις ελλείψεις.

Τα παιδιά δεν θα έπρεπε να είναι σε κατάσταση αιχμαλωσίας, αλλά σας ευχαριστώ και εσάς και άλλους ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίσαμε στο δρόμο μας, καθώς η κόρη μου ένιωσε σαν βασίλισσα στη Γάζα…

Την κάνατε να αισθανθεί σαν να ήταν το κέντρο του κόσμου. Όλοι σε αυτό το μακρύ μας ταξίδι από τους πιο χαμηλόβαθμους έως τα μέλη της ηγεσίας την αντιμετώπισαν με ευγένεια, με φροντίδα και αγάπη.

Θα είμαι πάντα αιχμάλωτος της ευγνωμοσύνης που νιώθω γιατί η κόρη ου δεν έφυγε από αυτό το μέρος με χρόνιο ψυχολογικό τραύμα. Θα θυμάμαι την ευγενική σας συμπεριφορά παρά τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίσατε και εσείς, για να μην αναφέρω τις σοβαρές σάς απώλειες στη Γάζα. Εύχομαι σε αυτόν τον κόσμο να μπορούσαμε να γίνουμε πραγματικά καλοί φίλοι.

Σας εύχομαι υγεία και ευημερία…Υγεία και αγάπη σε εσάς και τις οικογένειες και τα παιδιά σας.

Πολλές ευχαριστίες.

Ντανιέλ και Εμίλια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα