ΑΘΗΝΑ
19:02
|
28.04.2024
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για διάδοση προπαγάνδας του PKK στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η σημαία του PKK
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα 98 υπόπτους για φερόμενους δεσμούς για διασυνδέσεις με την εκτός νόμου οργάνωση μαχητών Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται για διάδοση προπαγάνδας του PKK στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 18 επαρχίες, με τις περισσότερες συλλήψεις να γίνονται σε νοτιοανατολικές περιοχές.

Το PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία, πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984 επιδιώκοντας την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, σοσιαλιστικού κράτους στην περιοχή, το οποίο επρόκειτο να γίνει γνωστό ως Κουρδιστάν. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Η Άγκυρα πραγματοποιεί συχνά διασυνοριακές αεροπορικές επιδρομές και επιχειρήσεις κατά του PKK, το οποίο έχει βάσεις στα βουνά του βόρειου Ιράκ. Διενεργεί επίσης τακτικά επιχειρήσεις εναντίον ατόμων που συνδέονται με αυτήν στο εσωτερικό.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκία έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και εναντίον μελών της στη χώρα, μετά την πυροδότηση βόμβας κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα την 1η Οκτωβρίου.

Ξεχωριστά, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε στην πλατφόρμα κοινωνικών μηνυμάτων X ότι οι αρχές κατέστρεψαν 63 καταφύγια, λημέρια και μονάδες αποθήκευσης που χρησιμοποιούσαν μαχητές του PKK σε έξι επαρχίες.

«Τα καταφύγια που ετοίμασε η τρομοκρατική οργάνωση για να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς υλικοτεχνικής υποστήριξης και για να πραγματοποιεί ενέργειες τους χειμερινούς μήνες έχουν ταυτοποιηθεί και καταστραφεί ένας προς ένα», δήλωσε ο Γερλίκαγια, ο οποίος πρόσθεσε πως αρκετά όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμός κατασχέθηκαν στις επιδρομές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα