ΑΘΗΝΑ
22:36
|
30.04.2024
Αναστάτωση στη ζωή δεκάδων εργαζομένων προκαλεί η απόφαση της εταιρίας να μεταφέρει το τμήμα design από τη Ρώμη στο Μιλάνο.
Από κινητοποίηση εργαζομένων της εταιρίας Gucci στη Ρώμη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«O Gucci κόβει αλλά δε ράβει» έγραφε σήμερα ένα από τα πλακάτ μερικών δεκάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του οίκου μόδας στη Ρώμη μετά την απόφαση της διεύθυνσης της εταιρίας να μεταφέρει το κεντρικό τρήμα σχεδιασμού (design) προϊόντων στο Μιλάνο και να εξαναγκάσει σε παραίτηση δεκάδες εργαζόμενους από τους 153 (σε σύνολο 219) που θα πρέπει να μεταφερθούν στη βόρεια Ιταλία και οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος μετακόμισης των ίδιων και των οικογενειών τους σε άλλη πόλη, περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά.

«Το γραφείο design είναι η καρδιά του Gucci, όπου εργάζονται οι σχεδιαστές και μόδιστροι, εδώ γεννιούνται όλες οι συλλογές. Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία του» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των εργαζομένων του οίκου μόδας στη Ρώμη.

Η ίδια ανέφερε πως την περασμένη βδομάδα  πάνω από 50 εργαζόμενοι του Γραφείου Σχεδιασμού της εταιρίας στη Ρώμη συμμετείχαν σε κινητοποίηση ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα των συνδικάτων CGIL και UIL.

Ωστόσο, αβέβαιη δεν είναι μόνον η τύχη των 153 εργαζομένων που καλούνται να μεταφερθούν στο Μιλάνο έως τον Μάρτιο, αλλά και εκείνη των άλλων 66 που θα παραμείνουν προς το παρόν στη Ρώμη.

Μπροστά στις αντιδράσεις των εργαζομένων εκπρόσωπος του οίκου μόδας ανέφερε πως η μεταφορά της έδρας του τμήματος design «δεν σημαίνει μειώσεις προσωπικού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα