ΑΘΗΝΑ
11:23
|
02.05.2024
Εκατοντάδες κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους, ενώ προκλήθηκε και ο τραυματισμός επτά ατόμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, με την κακοκαιρία «Bettina» να έχει προκαλέσει πλημμύρες και καταστροφές, που επέφεραν τον θάνατο σε 4 άτομα σε πόλεις της Κριμαίας, ενώ οι ρώσικες αρχές κάνουν λόγο για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που φαίνεται να έχουν αφήσει δύο εκατομμύρια κατοίκους χωρίς ρεύμα.

Στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, εκατοντάδες δένδρα και μεταλλικές κατασκευές παρασύρθηκαν από θυελλώδεις ανέμους κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας προκαλώντας τραυματισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, στην Γεβπατορίγια χρειάστηκε να εκκενωθούν 311 άτομα από τις οικίες τους, ανάμεσα τους 43 παιδιά λόγω κινδύνου πλημμύρας. Εκκενώθηκαν ακόμα 100 άτομα από ξενοδοχείο της περιοχής, με τις αρχές να έχουν ανοίξει χώρους φιλοξενίας για τους εκτοπισμένους. Επίσης, προκλήθηκε ο τραυματισμός επτά ατόμων, εκ των οποίων οι δύο χρειάστηκαν νοσηλεία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στις περιοχές που επλήγησαν, ανάμεσά τους το ενυδρείο του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας της Σεβαστούπολης, στο οποίο διέμεναν 500 θαλάσσια ζώα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα