ΑΘΗΝΑ
13:45
|
25.04.2024
Τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι διασώστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους 41 εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε πριν δύο εβδομάδες.
Απεγκλωβισμός εργατών στην Ινδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Ινδίας εργάζονται πυρετωδώς στην προσπάθεια να βρουν νέους τρόπους ώστε να απεγκλωβίσουν τους 41 Ινδούς εργάτες που έχουν παγιδευτεί μέσα σε μια σήραγγα στην πολιτεία Ουταραχάντ, αφού το κύριο σχέδιο διάσωσης υπέστη σημαντική καθυστέρηση.

Μηχανικοί του ινδικού στρατού ετοιμάζονται τη Δευτέρα 27/11 να αρχίσουν το σκάψιμο με χειροκίνητα τρυπάνια για να καταφέρουν να φτάσουν στους 41 εργάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι επί 16 ημέρες στα συντρίμμια της υπόγειας οδικής σήραγγας.

Πλέον απομένουν μόνον 9 μέτρα σκαψίματος στα συντρίμμια για να εισαχθούν τα τελευταία τμήματα ενός σωλήνα από χάλυβα μήκους 57 μέτρων και πλάτος ακριβώς τόσο που να επιτρέπει το πέρασμα ενός ανθρώπου, με στόχο μέσω αυτού να ανασυρθούν στην επιφάνεια οι παγιδευμένοι εργάτες.

Πλέγμα από μεταλλικές ράβδους και κατασκευαστικά οχήματα, που έχουν θαφτεί στο σημείο που κατέρρευσε η υπό κατασκευή σήραγγα, κατέστησαν αδύνατη τη συνέχιση των επιχειρήσεων με εκσκαφέα, ο οποίος υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω αυτών.

Οι Ινδοί στρατιώτες θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν τις πέτρες και τα συντρίμμια στα εναπομείναντα 9 μέτρα, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στην απομακρυσμένη αυτή ορεινή περιοχή στο κρατίδιο στα Ιμαλάια Ουταραχάντ.

«Το προσωπικό του τάγματος μηχανικών του ινδικού στρατού, καθώς και σωστικά συνεργεία προετοιμάζουν» την επιχείρηση αυτή, δήλωσε σήμερα ο υψηλόβαθμος τοπικός αξιωματούχος Αμπισέκ Ρουέλα.

Σε συνθήκες παγετού, οι μηχανικοί θα χρησιμοποιήσουν χειροκίνητα τρυπάνια για να ανοίξουν ένα πέρασμα, επιχειρώντας ένα δύσκολο έργο σε έναν σωλήνα τόσο στενό, ώστε να επιτρέπει μόλις ένας άνθρωπος να συρθεί μέσα σε αυτόν.

Σε συνθήκες παγετού, οι μηχανικοί θα χρησιμοποιήσουν χειροκίνητα τρυπάνια για να ανοίξουν ένα πέρασμα, επιχειρώντας ένα δύσκολο έργο σε έναν σωλήνα τόσο στενό, ώστε να επιτρέπει μόλις ένας άνθρωπος να συρθεί μέσα σε αυτόν.

Οι 41 εργάτες έχουν διατηρηθεί στη ζωή για δύο εβδομάδες χάρη στην τροφοδοσία τους με αέρα, τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα μέσω αγωγού από τον οποίο οι διασώστες πέρασαν και ενδοσκοπική κάμερα. Αυτή επέτρεψε στις οικογένειές τους να τους δουν την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της υπό κατασκευή οδικής σήραγγας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα