ΑΘΗΝΑ
23:04
|
02.05.2024
Τα έγγραφα που εστάλησαν στον εισαγγελέα περιέχουν ελλιπή στοιχεία για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και ο φάκελος επιστρέφει στον ανακριτή Πειραιά.
Η στιγμή της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λειψός έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης του Blue Horizon για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.Τα έγγραφα που εστάλησαν εισαγγελέα περιέχουν ελλιπή στοιχεία για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και ο φάκελος επιστρέφει στον ανακριτή Πειραιά.

Όπως αναφέρει η «Εφ.Συν» στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των τεσσάρων μελών του πληρώματος του «Blue Horizon» τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και συνέργεια, εντοπίστηκαν σημαντικά κενά από τους δικηγόρους των δικηγορικών συλλόγων που έχουν αναλάβει δωρεάν τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Καργιώτη.

Κατά τις ίδιες πηγές είναι αρκετά στοιχεία που απουσιάζουν και μαρτυρίες μελών του πληρώματος που δεν κλήθηκαν να καταθέσουν από τις αρμόδιες αρχές, αν και ηχητικά ντοκουμέντα από το πλοίο που έβλεπαν τον περασμένο Σεπτέμβριο το φως της δημοσιότητας «έδειχναν» πως υπάρχουν σημαντικές πτυχές της υπόθεσης που μπορούν να αναδείξουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός μέλους του πληρώματος, ο οποίος, αφού ο βασικός κατηγορούμενος, ο ύπαρχος, έριξε και άφησε ανήμπορο τον Αντώνη στη θάλασσα, ακούγεται σε ηχητικό να συμβουλεύει τον καπετάνιο του πλοίου και έτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση να μην καταγράψει το περιστατικό στο ημερολόγιο του πλοίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διερευνηθεί ποιο είναι το πρόσωπο αυτό και αν επιχείρησε να αποκρύψει τον θάνατο του Αντώνη στη θάλασσα. Δεν έχει κληθεί να καταθέσει όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ένας εργαζόμενος ο οποίος ακούγεται σε επίμαχο διάλογο μεταξύ του μελών του πληρώματος να ζητά από τους υπόλοιπους να μη μιλήσουν, κάνοντας εμφανή την απόπειρα συγκάλυψης: «Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στον νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε».

Εκτός από το βίντεο που έχει καταγράψει το περιστατικό, είναι πολλοί και οι αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραφαν πώς ο ύπαρχος απωθούσε τον Αντώνη ενώ είχαν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανές του πλοίου και ενώ αυτό απομακρυνόταν από την προβλήτα, δίνοντας στη συνέχεια την εντολή στο υπόλοιπο πλήρωμα, μέσω ενδοεπικοινωνίας, να συνεχιστεί κανονικά το ταξίδι.

Τέλος οι δικηγόροι της οικογένειας του 36χρονου ζητούν να διερευνηθούν και οι μισαναπηρικές και ρατσιστικές προεκτάσεις του εγκλήματος. Στην έκθεση απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών του πληρώματος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία προκύπτει ότι ο προφυλακισμένος ύπαρχος νόμιζε πως ο Αντώνης «είναι μαύρος, Πακιστανός», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «ένας παλαβός ήταν» καθιστώντας σαφές πως στα μάτια των δραστών ο Αντώνης συμπύκνωνε συγκεκριμένες στερεοτυπικές ιδιότητες του μαύρου και ανάπηρου περιθωριοποιημένου ατόμου που δεν είχε εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα