ΑΘΗΝΑ
03:12
|
08.06.2026
Η «απαράδεκτη ακύρωση της συνάντησης» Μητσοτάκη-Σούνακ «κάθε άλλο παρά δικαιώνει την -εδώ και καιρό- τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού».
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ προκαλεί η είδηση της χτεσινής ματαίωσης της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ, με ευθύνη του Λονδίνου λόγω της διαφωνίας της βρετανικής κυβέρνησης με τις θέσεις της Αθήνας για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η «απαράδεκτη ακύρωση της συνάντησης» Μητσοτάκη-Σούνακ «κάθε άλλο παρά δικαιώνει την -εδώ και καιρό- τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, που αντί να θέσουν ευθέως το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα στη Βρετανική κυβέρνηση, συνέχιζαν να παζαρεύουν τη δήθεν επιστροφή τους με τη Διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και μάλιστα με τη μορφή του δανεισμού, η οποία νομιμοποιεί την κλοπή τους».

Το ΚΚΕ τονίζει πως η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα «ως αναφαίρετο μέρος του μνημειακού συνόλου της Ακρόπολης, καθώς και όλων των άλλων θησαυρών της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτέλεσαν κατά καιρούς αντικείμενα αρπαγής ή αρχαιοκαπηλίας, αποτελεί τη μοναδική επίλυση σ’ αυτό το διαχρονικό ζήτημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Το Περού ψηφίζει σε αμφίρροπη 2η εκλογική αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ για το δημοσίευμα του «Βήματος» περί συμφωνητικού Intellexa – EYΠ για τη χρήση του Predator

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα