ΑΘΗΝΑ
02:53
|
08.05.2024
Η «απαράδεκτη ακύρωση της συνάντησης» Μητσοτάκη-Σούνακ «κάθε άλλο παρά δικαιώνει την -εδώ και καιρό- τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού».
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ προκαλεί η είδηση της χτεσινής ματαίωσης της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ, με ευθύνη του Λονδίνου λόγω της διαφωνίας της βρετανικής κυβέρνησης με τις θέσεις της Αθήνας για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η «απαράδεκτη ακύρωση της συνάντησης» Μητσοτάκη-Σούνακ «κάθε άλλο παρά δικαιώνει την -εδώ και καιρό- τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, που αντί να θέσουν ευθέως το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα στη Βρετανική κυβέρνηση, συνέχιζαν να παζαρεύουν τη δήθεν επιστροφή τους με τη Διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και μάλιστα με τη μορφή του δανεισμού, η οποία νομιμοποιεί την κλοπή τους».

Το ΚΚΕ τονίζει πως η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα «ως αναφαίρετο μέρος του μνημειακού συνόλου της Ακρόπολης, καθώς και όλων των άλλων θησαυρών της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτέλεσαν κατά καιρούς αντικείμενα αρπαγής ή αρχαιοκαπηλίας, αποτελεί τη μοναδική επίλυση σ’ αυτό το διαχρονικό ζήτημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα