ΑΘΗΝΑ
06:59
|
06.05.2024
«Γιατί μεταξύ πολλών άλλων, καταστρέφεται η μοναδική πλατεία της γειτονιάς, χάνεται ένας ελεύθερος, δημόσιος χώρος των Εξαρχείων, του κέντρου της πόλης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωτοβουλία κατοίκων και συλλογικοτήτων «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» καταγγέλλει την καταστροφή του ζωτικού χώρου γύρω από την πλατεία Εξαρχείων που θα προκληθεί μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του εργοταξίου, παραθέτοντας φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την έκταση που θα λάβει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της πρωτοβουλίας:

Όχι σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων! Γιατί; (εικόνες από το «τελικό» εργοτάξιο)

Γιατί μεταξύ πολλών άλλων, καταστρέφεται η μοναδική πλατεία της γειτονιάς, χάνεται ένας ελεύθερος, δημόσιος χώρος των Εξαρχείων, του κέντρου της πόλης.

Στις φωτογραφίες βλέπετε την κάτοψη του εργοταξίου, καθώς και την απεικόνισή της μέσω φωτορεαλιστικών (που βασίζονται σε πραγματικά σχέδια και όχι σε κάποια φαντασιακή σύλληψη αρχιτεκτονικού γραφείου).

  • 10+χρόνια λαμαρίνες και μηδενικός χώρος ύπαρξης οποιασδήποτε ελεύθερης, ακηδεμόνευτης δραστηριότητας.
  • 10+χρόνια έργα κυριολεκτικά κάτω από την πόρτα μας, μέσα στα σπίτια μας. Ποιος μπορεί να αντέξει αυτήν τη σκόνη, αυτόν τον θόρυβο, την κυκλοφοριακή κίνηση που θα προκληθεί;

Εξαρχής υποστηρίζαμε ότι ο εκτοπισμός των κατοίκων του κέντρου είναι ένα μεγάλο Project που μέσο του είναι και η κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού. Σπίτια θα εγκαταλειφθούν, συνοικιακά καταστήματα θα αδειάσουν, αφήνοντας πίσω «φιλέτα» για επενδυτές που λυμαίνονται την περιοχή και δημιουργούν μια νέα αγορά, απρόσιτη και εχθρική στους μέχρι τώρα κατοίκους και θαμώνες της γειτονιάς.

Γνωρίζαμε εξαρχής ότι η μάχη αυτή είναι δύσκολη και μακρόχρονη, ενάντια σε μεγάλα συμφέροντα και μαφίες μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπενδυτών.

Δε θα τους περάσει! Αυτοί θα φύγουν.

Θα είμαστε εδώ σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, όλες και όλοι μαζί και θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα