ΑΘΗΝΑ
23:27
|
14.07.2026
Η διάσωση των 41 εργατών έγινε μετά από άοκνες προσπάθειες 17 ημερών και 400 ώρες σκαψίματος.
Μεταφορά των διασωθέντων εργατών με ασθενοφόρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελευθερώθηκαν μετά από 17 ημέρες αγωνίας και 400 ώρες σκαψίματος από τα συνεργεία διάσωσης, οι 41 Ινδοί εργάτες που είχαν παγιδευτεί σε σήραγγα που κατέρρευσε στη διάρκεια εργασιών κατασκευής οδικού άξονα σε περιοχή της ινδικής πολιτείας Ουταράχαντ που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με το Θιβέτ και το Νεπάλ.

Κάθε ένας από τους 41 εγκλωβισμένους εργάτες απομακρύνθηκε σε οριζόντια θέση πάνω σε τροχήλατο φορείο μέσα από ένα στενό πέρασμα της σήραγγας. Όλοι τους κατάφεραν, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, να επιζήσουν με τροφή και οξυγόνο που τους παρεχόταν μέσω ενός μικρού αγωγού.

Ασθενοφόρα με αναμμένες τις σειρήνες τους βρίσκονταν παρατεταγμένα στην είσοδο της σήραγγας προκειμένου να παραλάβουν τους εργάτες και να τους μεταφέρουν σε ένα  νοσοκομείο που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το χώρο του ατυχήματος.

Η σήραγγα είναι μέρος του αυτοκινητόδρομου Χαρ Νταμ (Char Dham) και αναμένεται να κοστίσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Εντάσσεται στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για τη διασύνδεση τεσσάρων τόπων προσκυνήματος μέσω οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.

Η αιτία κατάρρευσης της σήραγγας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή αν και στην περιοχή καταγράφονται συχνά κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα