ΑΘΗΝΑ
15:18
|
09.05.2024
Εκπρόσωπος της Χαμάς υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος απελευθέρωσης Παλαιστινίων κρατουμένων ήταν μέσω της ομηρίας Ισραηλινών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανώτερος αξιωματικός της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Βηρυτό, κάλεσε τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Ίλον Μασκ, να επισκεφτεί τη Λωρίδα της Γάζας για να δει την έκταση της καταστροφής που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, μετά την επίσκεψη του ιδιοκτήτη της SpaceX στο Ισραήλ.

«Τον προσκαλούμε να επισκεφθεί τη Γάζα για να δει την έκταση των σφαγών και της καταστροφής που διαπράττονται εναντίον του λαού της Γάζας, σύμφωνα με τα πρότυπα της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς.

Ο Οσάμα Χαμντάν αναφέρθηκε στην ανταλλαγή ομήρων, δηλώνοντας πως «αν δεν είχαμε Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, δεν θα είχαμε αναγκαστεί να κρατήσουμε αιχμαλώτους Ισραηλινούς», ενώ υποστήριξε πως οι μαρτυρίες των απελευθερωμένων Παλαιστινίων κρατουμένων απέδειξαν «πόσο βάρβαρη είναι η ισραηλινή κατοχή».

Επίσης, ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός των φορτηγών βοήθειας που καταφθάνουν στη Λωρίδα της Γάζας καθημερινά, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα