ΑΘΗΝΑ
07:22
|
07.05.2024
Ο πολιτικός επιστήμονας κατηγορήθηκε λόγω μιας ανάρτησης του στην πλατφόρμα Χ, στις 7 Οκτωβρίου, με την σημαία της Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πολιτικός επιστήμονας, Τζον Κιν, παραιτήθηκε από τη θέση του στο Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών WZB του Βερολίνου, ύστερα από 25 χρόνια συνεργασίας, διότι το ίδρυμα τον κατηγόρησε για «υποστήριξη της τρομοκρατίας».

Ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω ανάρτησης του στο X, επισυνάπτοντας μια μακροσκελή δήλωση, απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί λανθασμένη τη στάση του ιδρύματος, μιας και όπως υποστηρίζει, το έργο του αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του αξίες.

Ο πολιτικός επιστήμονας κατηγορήθηκε από το ίδρυμα για «υποστήριξη της τρομοκρατίας», λόγω μιας ανάρτησης του στις 7 Οκτωβρίου, από τον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα X, όπου αναδημοσίευσε μια φωτογραφία του πρακτορείου Reuters με την σημαία της Χαμάς, με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών να κατηγορεί τον Κιν για υποστήριξη της οργάνωσης, απαιτώντας να εξηγήσει τον σκοπό της φωτογραφίας.


«Η εκδήλωση δημόσιας υποστήριξης για μια τρομοκρατική οργάνωση και οι βίαιες ενέργειές της έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες του WZB. Είναι επίσης ένα πιθανό ποινικό αδίκημα στη Γερμανία» τόνισε η πρόεδρος.

«Ως εκ τούτου, σας προτρέπω να μου εξηγήσετε το πλαίσιο και την πρόθεση αυτής της ανάρτησης: Υποστηρίζετε τις επιθέσεις στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου; Ποιο είναι το νόημα της ανάρτησης με τις σημαίες της Χαμάς την ημέρα των επιθέσεων;» διευκρινίζοντας πως, εάν ο Τζον Κιν δεν καταδικάσει τις πράξεις της Χαμάς, θα αναγκαστεί να τον απολύσει άμεσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα