ΑΘΗΝΑ
21:31
|
19.05.2024
Θα ήταν ο πρώτος ποντίφικας που θα μιλούσε στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, αλλά δεν θα τα καταφέρει για λόγους υγείας.
Γρίπη και η φλεγμονή του αναπνευστικού ταλαιπωρεί τον 86χρονο ποντίφικα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος ακύρωσε το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου επρόκειτο να συμμετέχει στην σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα κατόπιν εντολής των γιατρών του, καθώς αναρρώνει από γρίπη και φλεγμονή του αναπνευστικού, ανακοίνωσε το Βατικανό.

Ο 86χρονος ποντίφικας ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει την Παρασκευή για να μιλήσει στην COP28 στο Ντουμπάι το Σάββατο.

Θα ήταν ο πρώτος ποντίφικας που θα μιλούσε σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι είπε ότι η υγεία του Φραγκίσκου βελτιώνεται αφού η γρίπη και η φλεγμονή του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούν τον ανάγκασαν να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες για το περασμένο Σάββατο συναντήσεις του και την ευλογία του πλήθους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή.

Παρότι η υγεία του βελτιώνεται, όμως, οι γιατροί τον συμβούλεψαν να μην ταξιδέψει στο Ντουμπάι.

Ο Πάπας συμφώνησε να μην ταξιδέψει «με μεγάλη λύπη», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού, στην οποία προστίθεται ότι θα εξεταστούν άλλοι τρόποι με τους οποίους ο ηγέτης των Ρωμαιοκαθολικών θα μπορέσει να συμβάλει στις συζητήσεις για το κλίμα εξ αποστάσεως.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα