ΑΘΗΝΑ
16:36
|
02.05.2024
«Επειδή η παρουσία μου στην επιτροπή θα εγγυηθεί ότι θα βγει η αλήθεια, θορυβήθηκε η κυβέρνηση», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
Κάνουν λόγο για ασυμβίβαστο καθώς είναι δικηγόρος των θυμάτων της τραγωδίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβληματισμό για το εάν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να είναι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, από τη στιγμή που είναι δικηγόρος των θυμάτων της τραγωδίας, εξέφρασαν χθες βουλευτές της ΝΔ, επιχειρώντας να θέσουν την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας εκτός Επιτροπής.

«Τίθεται κρίσιμο το θέμα, εάν μπορεί δικηγόρος που είναι συγχρόνως συνήγορος κατηγορούμενου και παράλληλα βουλευτής να είναι και μέλος της εξεταστικής», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για το θέμα.

«Από την διαδικασία στην Ολομέλεια έχουν προκύψει κωλύματα και σύγκρουση καθηκόντων και του προέδρου και της αντιπροέδρου και των περισσότερων μελών της επιτροπής που προέρχονται από την ΝΔ. Υπερασπιστήκατε τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη. Δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες μεροληψίας για τα καθήκοντά σας», είπε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Πλεύρης είναι ουσιώδης μάρτυρας της υπόθεσης, καθώς μετέβη στον τόπο της τραγωδίας άμεσα και είδε με τα μάτια του τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές.

Οι τόνοι ανέβηκαν, κυρίως μεταξύ της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου, με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να κατηγορεί βουλευτές της πλειοψηφίας για μπούλιγκ σε βάρος της.

«Επειδή γνωρίζετε ότι η παρουσία μου στην επιτροπή θα εγγυηθεί ότι θα βγει η αλήθεια, θορυβήθηκε η κυβέρνηση προσπαθεί επινοήσει την εξαίρεσή μου», τόνισε.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων. «Η συγκάλυψη έγινε την προηγούμενη Παρασκευή με την απόρριψη του αιτήματος για την προανακριτική», πρόσθεσε συμφωνώντας να παραπεμφθεί το αίτημα στην επιστημονική υπηρεσία της βουλής, όπως και το θέμα για τυχόν κώλυμα του Θάνου Πλεύρη».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη τόνισε ότι οι εργασίες δεν πρόκειται να επικεντρωθούν σ αυτό που απασχολεί τον καταλογισμό και την απόδοση ευθυνών. «Να σταματήσουνε το μονοπώλιο της θλίψης και της ευαισθησίας. Δεν αναγνωρίζουμε σε κάποιους μεγαλύτερη ευαισθησία. Θα περιμένουμε την γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου», πρόσθεσε.

Τέλος, αντίθετος εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, λέγοντας ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια σε αποκλεισμό οποιουδήποτε προσώπου. «Η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα είναι υπεύθυνη για την εκπροσώπησή της», σημείωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα