ΑΘΗΝΑ
13:00
|
28.04.2024
Συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και νέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα έξω από τη Βουλή.
Ενάντια στην υπαγωγή του στην Πολιτική Προστασία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, ερευνητές και εργαζόμενοι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο ενάντια στην «παράλογη και βίαιη», όπως την χαρακτηρίζουν, απόσπαση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το δίκτυο ερευνητικών κέντρων και τη μεταφορά του στην αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανεξαρτησία του Αστεροσκοπείου, δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα σε νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά έξω από τη Βουλή, όπου αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρουν σε ψήφισμά τους ερευνητές και σύλλογος προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο διαχωρισμός του από το Δίκτυο Ερευνητικών Κέντρων θα έχει συνέπειες στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, στη διαχείριση των υφιστάμενων ερευνητικών έργων και στην υλοποίηση μεγάλων έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Σύλλογος Προσωπικού (ΣΠΕΑΑ), δεν παραλείπει επίσης να απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε το πρόσφατα το Αστεροσκοπείο από κυβερνητικές πηγές. «Σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που απαξιώνουν το ΕΑΑ, με αφορμή την αντικειμενική παρουσίαση και απεικόνιση των συνθηκών και της έκτασης των ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες (πλημμύρες, πυρκαγιές), απαντάμε ότι η επιστημονική έρευνα στηρίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα και επιστημονικά κριτήρια», τονίζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα