ΑΘΗΝΑ
14:20
|
08.05.2024
Ο Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση διότι «ήταν σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης ήταν να αναμοχλεύσει ζητήματα του παρελθόντος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκρατημένη ήταν η αντίδραση του Μαξίμου στις προκλητικές δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, περί « επίδειξη δύναμης» του Κυριάκου Μητσοτάκη και «αθέτησης των όρων της συνάντησης» με την αναφορά του στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε συνέντευξη του στο BBC.

Με χαμηλωμένο το κεφάλι, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως «Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄ όσα έχουμε ήδη πει».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συνάντηση ακυρώθηκε μιας και «ήταν σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να γίνει επίδειξη δύναμης και να αναμοχλεύσει ζητήματα του παρελθόντος».

 Κατά την διάρκεια της συζήτησης στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, –τον οποίο συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο– κατηγόρησε τον Σούνακ ότι προσπάθησε να «ταπεινώσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «μικροπολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή καφίγια ανέβηκε στη σκηνή Σουηδός καλλιτέχνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα