ΑΘΗΝΑ
13:00
|
02.05.2024
Για μια «απολύτως απρόκλητη και αβάσιμη» κίνηση που η Μόσχα εκλαμβάνει ως απειλή, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αβάσιμη χαρακτήρισε, σήμερα Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ την απόφαση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Φινλανδίας να ενισχύσει τα σύνορά της με τη Ρωσία και να κλείσει το τελευταίο μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί απειλή για τη Ρωσία και μπορεί να οδηγήσει σε ένταση», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση αυτή καθαυτή. Κανείς και τίποτα δεν απειλεί τη Φινλανδία και τα μέτρα που λαμβάνει για την ασφάλεια των συνόρων είναι σαφώς υπερβολικά», τόνισε ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφορικά με την απόφαση Φινλανδίας να ενισχύσει την προστασία των συνόρων της, με τη βοήθεια της Πολωνίας όπως αναφέρουν δημοσιεύματα πολωνικών μέσων.

«Πρόκειται για μια απολύτως απρόκλητη και αβάσιμη συγκέντρωση ένοπλων μονάδων στα σύνορα με τη Ρωσία», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένταση στην περιοχή, αλλά αντίθετα «ένταση μπορεί να προκύψει ακριβώς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πρόσθετων μονάδων στα σύνορα».

«Οι Φινλανδοί πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι για εμάς αυτή η απόφαση αποτελεί απειλή» κατάληξε ο Νμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε η Μόσχα έλαβε σημείωμα από τη Φινλανδία σχετικά με την απόφασή της να κλείσει το τελευταίο επιχειρησιακό συνοριακό σημείο ελέγχου από τις 30 Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα