ΑΘΗΝΑ
10:44
|
28.04.2024
Το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν 6μελές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους είχε πάρει φωτιά.
Αεροσκάφος Osprey
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 6 τελικά επιβαίνοντες συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την τύχη των επιβαινόντων. Πρόκειται για ένα υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης, των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής διευκρίνισε ότι το πλήρωμά του δεν ήταν οκταμελές, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, αλλά εξαμελές.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν αξιωματούχους που είπαν ότι τα συντρίμμια του CV-22 Osprey πιθανότατα έχουν βρεθεί στα ανοιχτά του νησιού Γιακουσίμα. Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK είπε ότι το Osprey προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Γιακουσίμα. Ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους είχε πάρει φωτιά, πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 2:40 μ.μ. τοπική ώρα, δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Χιροκάζου Ματσούνο. Θεωρείται ότι το αεροσκάφος κατευθυνόταν από την αεροπορική βάση Γιόκοτα στο Τόκιο προς τη βάση Καντένα στην Οκινάουα.

Η ακτοφυλακή έλαβε κλήση κινδύνου επτά λεπτά αργότερα, λέγοντας ότι το αεροπλάνο συνετρίβη.

Στη συνέχεια έστειλε έξι βάρκες και δύο ελικόπτερα στο σημείο.

Αλιευτικά σκάφη στην περιοχή βρήκαν τρεις ανθρώπους στη θαλάσσια περιοχή, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος τοπικού αλιευτικού συνεταιρισμού, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν. Ωστόσο, πληροφορίες από το ιαπωνικό μέσο Kyodo, αναφέρουν πως τουλάχιστον ένας από αυτούς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Η Γιακουσίμα, στην επαρχία Καγκοσίμα, βρίσκεται νότια του νησιού Κιούσου της Ιαπωνίας.

Το Osprey είναι ένα αεροσκάφος που μπορεί να λειτουργήσει ως ελικόπτερο και αεροσκάφος στροβιλοκινητήρα. Έχει εμπλακεί σε μια σειρά από θανατηφόρα δυστυχήματα όλα αυτά τα χρόνια.

Τον Αύγουστο, ένα άλλο Osprey συνετρίβη στη βόρεια Αυστραλία κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης για τοπικά στρατεύματα, σκοτώνοντας τρεις Αμερικανούς πεζοναύτες μεταξύ των 23 που επέβαιναν στο πλοίο. Το 2017, τρεις πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν ένα Osprey συνετρίβη αφού έκοψε το πίσω μέρος ενός μεταφορικού πλοίου ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στη θάλασσα στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα