ΑΘΗΝΑ
13:52
|
05.05.2024
Μιλέι, Βίλντερς, Λεπέν, Τραμπ: Η ύφεση και η μετανάστευση στα χέρια-ψαλίδια των ακροδεξιών λαϊκιστών του κόσμου.
Ο Ψαλιδοχέρης του λαϊκισμού, της Στελίνα Τσεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Η πρόσφατη επικράτηση του ολλανδικού ρατσιστικού και μισαλλόδοξου κόμματος PVV με επικεφαλής τον Γκέερτ Βίλντερς, η συνεχής δημοσκοπική άνοδος της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία προκαλούν ανησυχία στις Βρυξέλλες καθώς η Ευρώπη μπαίνει το επόμενο έτος σε τροχιά Ευρωεκλογών.

Στην Αμερική ο Νότος έδωσε μια πανηγυρική νίκη στον ακροδεξιό, δήθεν «αναρχοκαπιταλιστή» και αντισυστημικό Χαβιέρ Μιλέι και στον Βορρά ο παλιός γνώριμος Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει για να σταματήσει, όπως λέει, τον «εφιάλτη Μπάιντεν». Το 2024 είναι έτος εκλογών για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Τραμπ ονειρεύεται την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. «Όταν ορκιστώ 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα ξαναχτίσω γρήγορα τη σπουδαιότερη οικονομία στην παγκόσμια ιστορία ώστε οι νέοι να μπορούν να ακμάσουν και να ευημερήσουν. Θα σταματήσω τον πληθωριστικό εφιάλτη του Μπάιντεν, θα αυξήσω την ενεργειακή παραγωγή, θα μειώσω δραματικά τις κυβερνητικές δαπάνες και θα οδηγήσω χαμηλότερα τα επιτόκια, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έχουν και πάλι την οικονομική δυνατότητα να κάνουν οικογένεια, να αγοράσουν σπίτι και να κάνουν σχέδια για ένα σπουδαίο μέλλον -τα βασικά θεμέλια του Αμερικανικού Ονείρου», είπε ο «πατριάρχης» του ακροδεξιού λαϊκισμού.

Η Στελίνα Τσεν, σκιτσογράφος από την Ταϊβάν, παρατηρεί ότι δύο πράγματα συνδέουν τους λαϊκιστές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού: οι φουντωτές κουπ και τα χέρια τους σαν τα ψαλίδια του Ψαλιδοχέρη που τάζουν να κόψουν την ύφεση και την ψαλίδα της μετανάστευσης…

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα