ΑΘΗΝΑ
18:34
|
28.04.2024
«Ούτε φαγητό, ούτε νερό, ούτε ρούχα. Κοιμηθήκαμε στο πάτωμα. Απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα μου που μαραζώνει στις ισραηλινές φυλακές».
Απελευθερώθηκε η ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι που κρατούνταν από τον ισραηλινό στρατό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εξέχουσα παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι ήταν μεταξύ των 30 Παλαιστίνιων κρατουμένων, όλοι γυναίκες ή ανήλικοι, που απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές τη νύχτα της Τετάρτης στο πλαίσιο συμφωνίας για τη Χαμάς να απελευθερώσει 10 ακόμη Ισραηλινούς ομήρους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa επικαλέστηκε την Επιτροπή Παλαιστινίων Κρατουμένων ότι 15 γυναίκες και 15 έφηβοι απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές. Το Κατάρ έδωσε μια ελαφρώς διαφορετική ανάλυση, 14 γυναικών και 16 ανηλίκων.

Η Αχέντ Ταμίμι, η 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια από τη Δυτική Όχθη, συνελήφθη πριν από περίπου τρεις εβδομάδες με την κατηγορία για «υποκίνηση σε βία» εναντίον των Ισραηλινών.

Η μητέρα της Ταμίμι, της οποίας ο σύζυγος έχει επίσης τεθεί υπό κράτηση, είπε ότι η Αχέντ Ταμίμι δεν ήταν καν σε θέση να ανοίξει λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ολονύκτιες απελευθερώσεις, οι οποίες ήρθαν μετά την απελευθέρωση της έκτης παρτίδας ομήρων από τη Γάζα, ανεβάζουν τον αριθμό των Παλαιστινίων κρατουμένων που απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας εκεχειρίας σε 210.

Κατά την απελευθέρωσή της, η Ταμίμι μίλησε για τις φρικτές συνθήκες στα ισραηλινά μπουντρούμια:

«Ούτε φαγητό, ούτε νερό, ούτε ρούχα. Κοιμηθήκαμε στο πάτωμα. Απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα μου που μαραζώνει στις ισραηλινές φυλακές».

Μετά την παράταση της ανακωχής, θα λάβει χώρα νέα ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα