ΑΘΗΝΑ
17:48
|
30.04.2024
Το Centre for Postcapitalist Civilisation/mέta και το ΜέΡΑ25 διοργανώνουν κινηματογραφικό φεστιβάλ, σήμερα, στο Studio New Star Cinema
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Centre for Postcapitalist Civilisation / mέta, για τρίτη κατά σειρά χρονιά τιμά την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό (29 Νοεμβρίου) διοργανώνοντας από κοινού με το ΜέΡΑ25 το μονοήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Από το απαρχάιντ στην κανονικοποίηση της γενοκτονικής βίας: Ένα σήμα παγκόσμιου συναγερμού», σήμερα Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, ώρα 20:00 στον κινηματογράφο «Studio New Star Cinema», Σταυροπούλου 33 (Πλ. Αμερικής).

Θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους:

▪«Not Just Your Picture» των Anne Paq & Dror Dayan

▪ «Letter to Obama» του Mohanad Salahat

▪ «Gaza: A Gaping Wound» της Anne Paq & Ala Qandil

▪ «Shujayya» του Μohammed Almughanni

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες Mohanad Salahat και Anne Paq καθώς και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε μία συγκυρία σημαδεμένη από την σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μαζική σφαγή αμάχων, την επιχειρούμενη εθνοκάθαρση της Λωρίδας της Γάζας μέσω της καταστροφής όλων των υποδομών της και από την συμπαράταξη των κυβερνήσεων και των ελίτ των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στα σχέδια του Ισραήλ, η αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους δεν είναι διόλου αφηρημένη υπόθεση.

Αποτελεί το κριτήριο του διαχωρισμού μας από την πολιτική και ηθική χρεωκοπία των υποστηρικτών του κράτους-απαρτχάιντ και της ανταπόκρισής μας στην επείγουσα ανάγκη να τερματισθεί η αιματηρή δοκιμασία του παλαιστινιακού λαού, να αποκρουσθεί η ιδεολογική και άλλη καταστολή που επιχειρεί και στις δικές μας κοινωνίες να επιβάλλει την σιωπή για αυτήν και να αποτραπεί η καταβύθιση της γειτονιάς μας σε έναν ευρύτερο πόλεμο. Για τον λόγο αυτόν όλες οι ταινίες του φετινού αφιερώματός μας αφορούν τη Λωρίδα της Γάζας και εμπλέκουν δημιουργούς σχετιζόμενους με αυτήν.

Είσοδος ελεύθερη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαθέσιμη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Η διεθνής κοινότητα ξέχασε τους πεινασμένους Σουδανούς

Στο πλευρό των Παλαιστινίων φοιτητές στη Βηρυτό

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα