ΑΘΗΝΑ
12:41
|
06.05.2024
Μια «μεγάλη μέρα» για εμάς αλλά και «για όλες τις σεξουαλικές μειονότητες», δήλωσε η 35χρονη τρανς γυναίκα, Μάγια Γκούρουνγκ.
Ακτιβιστές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη νίκη» για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταγράφηκε στο Νεπάλ ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μεταξύ της 35χρονης τρανς γυναίκας Μάγια Γκούρουνγκ και του 27χρονου Σουρέντρα Πάντεϊ, ο οποίος γεννήθηκε και προσδιορίζεται ως άνδρας.

Ένας γάμος, ο οποίος νομιμοποιήθηκε πέντε μήνες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ εξέδωσε προσωρινή διαταγή που επέτρεψε στα ομόφυλα ζευγάρια να καταχωρίσουν τους γάμους τους. Αρκετοί ακτιβιστές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη νίκη» για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η ένωση του ζευγαριού έγινε στην περιφέρεια Lumjung του δυτικού Νεπάλ. «Είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς αλλά και για όλες τις σεξουαλικές μειονότητες», δήλωσε η Μάγια Γκούρουνγκ. «Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας δεν ήταν εύκολος, αλλά τα καταφέραμε. Και από σήμερα όλα θα είναι ευκολότερα για τις επόμενες γενιές», πρόσθεσε.

Η Γκούρουνγκ και ο Πάντεϊ είναι ζευγάρι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Παντρεύτηκαν σε τελετή σε ναό το 2017 και έκτοτε επεδίωκαν τη νομική αναγνώριση της ένωσής τους.

Μέχρι σήμερα η μόνο χώρα που είχε νομιμοποιήσει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ήταν η Ταϊβάν.

Το ζευγάρι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, δήλωσε ότι θέλει να ανοίξει έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό και να μοιραστεί την ιδιοκτησία της γης που αγόρασαν. Το μεγαλύτερο όνειρό τους όμως είναι να υιοθετήσουν ένα παιδί, όταν βελτιωθούν τα οικονομικά τους. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα