ΑΘΗΝΑ
14:11
|
06.05.2024
Ο frontman του ιρλανδικού συγκροτήματος πέθανε στα 65 του και πάνω στην εποχή των Χριστουγέννων που παντού θα ακούγεται το μελωδικό «Fairytale of New York».
Στα 65 του πέθανε ο Σέιν ΜακΓκόουαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 65 ετών απεβίωσε ο τραγουδιστής Σέιν ΜακΓκόουαν, frontman του δημοφιλούς στις γενιές του ’80 και του ’90 ιρλανδικού συγκροτήματος, The Pogues. Ο ΜακΓκόουαν έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη νοσηλεία του με ιογενή εγκεφαλίτιδα.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και συνθέτης -δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το μελωδικό Fairytale of New York του ’87 και το A Pair of Brown Eyes του ’85- αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα υγείας. Είχε επίσης πολλές φορές μιλήσει δημόσια για τον εθισμό του στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.

Την είδηση του θανάτου του κοινοποίησε η σύζυγός του, Ιρλανδή δημοσιογράφος και συγγραφέας Βικτόρια Μέρι Κλαρκ, με την οποία είχε γιορτάσει την πέμπτη επέτειο του γάμου του, λίγο πριν πεθάνει. «Ήταν τα πάντα για μένα. Ήταν όλος μου ο κόσμος», έγραψε η σύζυγος του εκλιπόντος καλλιτέχνη στον λογαριασμό της στο Instagram. «Δεν ξέρω πώς να το πω αλλά θα το πω… Ο Σέιν έφυγε για να είναι μαζί με τον Ιησού, την Παρθένο Μαρία και την αγαπημένη του μητέρα Τερέζα», έγραψε η Κλαρκ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Pogues (@thepoguesofficial)

Ο Σέιν ΜακΓκόουαν γεννήθηκε στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1957. Μαζί με τους Ιρλανδούς μετανάστες γονείς του μετακόμισαν στο Λονδίνο. Ήταν ο τραγουδιστής και frontman των The Pogues από το 1982 μέχρι το 2014 που το συγκρότημα διαλύθηκε. Η αρχική ονομασία της κέλτικης πανκ μπάντας ήταν Pogue Mahone και στην πορεία τη μίκρυναν στο σκέτο The Pogues. Συνολικά κυκλοφόρησαν επτά άλμπουμ.

Ο Σέιν ΜακΓκόουαν είχε την ευκαιρία να σπουδάσει στο Westminster School του Λονδίνου με υποτροφία, ωστόσο τον έδιωξαν λίγο καιρό μετά γιατί συνελήφθη να πουλάει ναρκωτικά. Όντας και εκείνος χρήστης, η πρώτη περίοδος αποτοξίνωσης ήταν στα 17 του, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από κατάρρευση από βάλιουμ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent. Μόλις βγήκε από την ψυχιατρική πτέρυγα στα 19 του, γνώρισε τη δόξα και έγινε γνωστός στην πανκ σκηνή του Λονδίνου. «Ήμουν τυχερός. Το πρώτο συγκρότημα που είδα όταν βγήκα από το τρελοκομείο ήταν οι Sex Pistols», είχε δηλώσει στον Guardian το 2004.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Mary Clarke Angels (@victoriamaryclarke)

Γνωστές τους επιτυχίες είναι επίσης το «Rum, Sodomy And The Lash» του 1985 και το «If I Should Fall From Grace With God» του 1988. Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με την Κρίστι ΜακΚολ. Από το ντουέτο προέκυψε το Fairytale of New York, ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το 2018 ανήμερα των 60ων γενεθλίων του τιμήθηκε με βραβείο για τη συνολική προσφορά του στη μουσική βιομηχανία στο Εθνικό Μέγαρο Μουσικής του Δουβλίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα