ΑΘΗΝΑ
16:15
|
03.05.2024
Εγκέφαλος της οργάνωσης φέρεται να είναι γνωστός επιχειρηματίας και στέλεχος αθλητικής ομάδας μπάσκετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε εικονικές συνταγογραφήσεις ιατροτεχνολογικών υλικών προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τα μέλη να διώκονται για κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες ζημίωσαν τον οργανισμό κατά 539.847 ευρώ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη 33 άτομα. Από την έρευνα των αρχών προέκυψε πως η οργάνωση συστάθηκε και λειτουργεί από το 2018.

Εγκέφαλος της οργάνωσης φέρεται να είναι γνωστός επιχειρηματίας και στέλεχος αθλητικής ομάδας μπάσκετ. Την παράνομη συνταγογράφηση έκαναν 29 ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων εν αγνοία των ασθενών, ενώ η ανεύρεση ΑΜΚΑ ασφαλισμένων γινόταν από μέλη της οργάνωσης ή αντλούνταν από ιδιωτική κλινική και διαγνωστικό κέντρο, συμφερόντων των εμπλεκομένων.

Μάλιστα για να μη γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους επέλεγαν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας ή σε άσχημη συνολική κατάσταση υγείας, ενώ σε πολλές καταχωρήσεις συνταγογραφήσεων αναγράφονταν οι ίδιοι τηλεφωνικοί αριθμοί, που αντιστοιχούσαν στους εμπλεκόμενους ή ήταν ανύπαρκτοι.

Σε βάρος των μελών σχηματίσθηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ., πλαστογραφίαδωροδοκία και δωροληψία

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα