ΑΘΗΝΑ
17:12
|
07.05.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε πως «Όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα πρέπει να δικαστούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην σύνοδο της COP28 στο Ντουμπάι, χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα «έγκλημα πολέμου» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τονίζοντας ξανά την θέση της Τουρκίας υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται μετά την λήξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς, αλλά και την συνέχιση των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100 μέσα σε λίγες ώρες από την εκπνοή της κατάπαυσης του πυρός.

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι ένα έγκλημα πολέμου, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα πρέπει να δικαστούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ερντογάν στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, προσθέτοντας πως «Η Τουρκία πάντα υποστήριζε την ειρήνη σε όλες τις κρίσεις και εργαζόταν για δίκαιες, δίκαιες λύσεις».

Κατά την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως οι ισραηλινές επιθέσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 16.000 Παλαιστίνιους, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν, ενώ επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας υπέρ της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, ενώ δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει «οποιαδήποτε και όλες τις ευθύνες» που θα προκύψουν σε αυτή τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ο ΟΗΕ πιέζει το Ιράν για «συγκεκριμένη» συνεργασία στο ατομικό πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Κούβας επισκέπτεται τη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα