ΑΘΗΝΑ
08:59
|
02.05.2024
Ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε επιτεθεί με ύβρεις στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες το ΕΣΡ του επέβαλλε πρόστιμο.
Νίκος Χατζηνικολάου-Παύλος Πολάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον Real Fm για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Νίκου Χατζηνικολάου σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Το ΕΣΡ έκρινε ότι ο ραδιοσταθμός «παραβίασε – εκ προθέσεως – τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία ως προς την υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, λόγω μη ευπρεπούς εκφοράς λόγου».

Την ίδια στιγμή ο Real Fm απαλλάχθηκε για την κατηγορία της «προσβολής προσωπικότητας αναφερόμενου σε εκπομπή προσώπου», για την οποία επίσης κλήθηκε σε ακρόαση.

Η εκπομπή για την οποία τιμωρήθηκε ο Real 97.8 ήταν εκείνη του Νίκου Χατζηνικολάου στις 20 Μαρτίου, όταν ο δημοσιογράφος επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη, με αφορμή μια επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον τότε πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για post του στα social media στα οποία στρεφόταν κατά δημοσιογράφων

«Τι λες ρε άσχετε; Άσχετε! Άθλιε! Συκοφάντη! Βρωμιάρη! Εσύ να ζητήσεις συγγνώμη. Που υποσχόσουν στους πολίτες ότι θα καταργήσεις τα μνημόνια» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Το ΕΣΡ έκρινε ότι «κατά την άσκηση κριτικής στον συγκεκριμένο πολιτικό από τον παρουσιαστή της εκπομπής χρησιμοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη φράσεις και λέξεις που δεν ήταν κόσμιες και ευπρεπείς, και επιπροσθέτως δεν ήταν αναγκαίες για την υποστήριξη των απόψεών του και για την ενημέρωση του κοινού, και οι οποίες προσέδιδαν στο αντίστοιχο μέρος της εκπομπής χαρακτήρα ποιοτικώς υποβαθμισμένου (ραδιοφωνικού) προγράμματος. Κατά συνέπεια, η εγκαλουμένη πλευρά παραβίασε (εκ προθέσεως) τις ανωτέρω διατάξεις και υπέπεσε στο υπ’ αυτών προβλεπόμενο αδίκημα και γι’ αυτό πρέπει να επιβληθεί σ’ αυτήν διοικητική κύρωση, και δη εκείνη του προστίμου».

«Με βάση τη βαρύτητα της παραβάσεως και το κοινώς γνωστό μερίδιο ακροαματικότητας του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού (όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στο ΕΣΡ στοιχεία), κρίνεται ότι το επιβλητέο πρόστιμο είναι εκείνο των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα