ΑΘΗΝΑ
15:49
|
30.04.2024
Απανθρακοποίηση του ενεργειακού τομέα με επέκταση της πυρηνικής ενέργειας, μείωση των εκπομπών μεθανίου και περιορισμός της ιδιωτικής χρηματοδότησης άνθρακα.
Στην Σύνοδο συμμετέχουν 198 χώρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να τριπλασιάσουν, έως το 2030, την ισχύ της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεσμεύτηκαν σήμερα 117 κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP28), που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη συμμετοχή 198 χωρών.

Στο πλαίσιο του στόχου της απανθρακοποίησης του ενεργειακού τομέα, οι συμμετέχοντες στην Σύνοδο, έκαναν επίσης λόγο για επέκταση της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, μείωση των εκπομπών μεθανίου και περιορισμό της ιδιωτικής χρηματοδότησης για την ενέργεια από άνθρακα.

Μεταξύ των 117 που στηρίζουν τον στόχο του τριπλασιασμού των ανανεώσιμων πηγών, ξεχωρίζουν η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βραζιλία, η Νιγηρία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Χιλή και τα νησιά Μπαρμπέιντος, ενώ η Κίνα και η Ινδία που είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξουν τον τριπλασιασμό των ΑΠΕ, δεν υποστήριξαν σήμερα τη δέσμευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και βοριάδες στο Αιγαίο

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις ΗΠΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ερινεό Αχαΐας

Κένυα: Δεκάδες νεκροί ύστερα από κατάρρευση φράγματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα