ΑΘΗΝΑ
00:49
|
04.05.2024
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την φονική βομβιστική επίθεση.
Επίθεση με βόμβα ή χειροβομβίδα στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μιντανάο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 ακόμα τραυματίστηκαν, ως συνέπεια έκρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια καθολικής λειτουργίας στις νότιες Φιλιππίνες, σήμερα Κυριακή το πρωί.

Το περιστατικό συνέβη στο γυμναστήριο του κρατικού πανεπιστημίου του Μιντανάο στο Μαράουι, τη μεγαλύτερη μουσουλμανική πόλη της χώρας, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί για την τέλεση της λειτουργίας.

Μια χειροβομβίδα ή μια αυτοσχέδια βόμβα είναι πιθανό να προκάλεσε την έκρηξη, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, επικαλούμενοι προκαταρκτική έρευνα.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την φονική βομβιστική επίθεση.

Ο πρόεδρος της χώρας Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ καταδίκασε την επίθεση ως μια «παράλογη και αποτρόπαια» πράξη, η οποία διαπράχθηκε από «ξένους τρομοκράτες», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το MSU, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, δήλωσε ότι «βαθιά λυπημένο και αποτροπιασμένο» από την «άλογη και φρικτή» βία. «Η βία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία και είναι ιδιαίτερα απεχθής σε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως το MSU», ανέφερε δηλώνοντας πως η ακαδημαϊκή κοινότητα στέκεται αλληλέγγυα στη χριστιανική κοινότητα και όλους όσους επλήγησαν από την τραγωδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα