ΑΘΗΝΑ
23:35
|
27.04.2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση φορέων με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, και αιχμή την απαίτηση να «αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των υπομεταγγίσεων».
«Έχουμε έρθει στη ζωή για να ζήσουμε όπως όλοι οι άλλοι», τόνισε η Βάσω Καπράλου, από τον Σύλλογο Ασθενών με Ανοσοανεπάρκεια «Αρμονία»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, κινητοποίηση φορέων με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, και αιχμή την απαίτηση να «αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των υπομεταγγίσεων των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία».

Ξεκινώντας με συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία προς τη Βουλή, όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος «Θαλασσαιμική Ενότητα» του ΓΝΑ «Γεννηματάς», η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», η ΔΑΣ Εργαζομένων στο «Αγία Σοφία», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο ΑΣΑμεΑ «Κεραυνός», ο Σύλλογος Φίλων Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοεπάρκειες και Παιδιατρικής Ανοσολογίας «Αρμονία» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες. Συμμετείχε επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας, η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Επίσης συμμετείχε ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, που μετέφερε τον χαιρετισμό της Γενικής Ένωσης Αναπήρων Παλαιστίνης, με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, αντιπρύτανης Οικονομικών, διάβασε ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων των πασχόντων από την πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ την συμμετοχή μαζικών φορέων στην κινητοποίηση χαιρέτισε ο Παύλος Πανέτας, από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων.

«Έχουμε έρθει στη ζωή για να ζήσουμε όπως όλοι οι άλλοι», τόνισε η Βάσω Καπράλου, από τον Σύλλογο Ασθενών με Ανοσοανεπάρκεια «Αρμονία».

«Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους μικρούς μας ασθενείς, τις οικογένειες και τους Συλλόγους τους», δήλωσε η Όλγα Σιάντου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Παίδων «Αγία Σοφία», καταγγέλοντας τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι διαθέσιμες κλίνες και απαιτώντας «Παιδιατρική περίθαλψη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών».

«Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες που βιώνουμε την αντιαναπηρική πολιτική βρισκόμαστε εδώ και μετατρέπουμε την οργή μας σε οργάνωση και αγώνα», ανέφερε ο Γιώργος Μπίλης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Ο Χάρης Χουρδάκης μετέφερε τη στήριξη των φορέων των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

«Είναι δυνατόν να παρακαλάμε για τα αυτονόητα;», αναρωτήθηκε η Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, κάνοντας αναφορές στα κενά, τις ελλείψεις και τη συρρίκνωση των απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Η Αθήνα Λαζαρίδου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ κατήγγειλε το «αίσχος της υπομετάγγισης, που επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των πασχόντων, μικρών μαθητών, νέων ανθρώπων, εργαζόμενων», ενώ τα ανάλογα προβλήματα στις δομές και υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής ανέδειξε, τέλος, η Γεωργία Κουρή, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα