ΑΘΗΝΑ
09:24
|
28.04.2024
Το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά. Το προηγούμενο παρόμοιο ρεκόρ είχε καταγραφεί εν μέσω πανδημίας, το 2020.
Ξεπέρασε τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε το ιστορικό της υψηλό, φθάνοντας πάνω από τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά (31,1 γραμμάρια), καθώς αρκετοί traders μοιάζουν να προεξοφλούν μείωση των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας την επόμενη χρονιά.

Το πολύτιμο μέταλλο έφθασε τα 2.135,39 δολάρια ανά ουγγιά κατά την έναρξη των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές, ξεπερνώντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ, που καταγράφτηκε το 2020, εν μέσω της πανδημίας.

Το επονομαζόμενο ράλι στις τιμές του χρυσού ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ για τα αμερικανικά επιτόκια. «Θα ήταν πρόωρο να συμπεράνουμε με σιγουριά ότι έχουμε επιτύχει μια αρκετά περιοριστική στάση ή να κάνουμε εικασίες για το πότε θα μπορούσε να χαλαρώσει η πολιτική», είπε ο Πάουελ σε ομιλία στην Ατλάντα, σύμφωνα με το CNBC.

«Είμαστε διατεθειμένοι να σφίξουμε περαιτέρω την πολιτική εάν κριθεί σκόπιμο να το κάνουμε», πρόσθεσε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα