ΑΘΗΝΑ
22:13
|
27.02.2024
Οι αρχές δεν γνωρίζουν επακριβώς για το χρόνο της κυβερνοεπίθεσης, στο Σέλαφιλντ, επικαλούμενες αξιόλογες πηγές.
Ο Βρετανικός πυρηνικός σταθμός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στελέχη της βρετανικής πυρηνικής μονάδας, Sellafield, στην κομητεία Κάμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας επιχείρησαν να κρύψουν την επίθεση χάκερς που σχετίζονται με τη Ρωσία και την Κίνα στα συστήματα βρετανικού πυρηνικού σταθμού υποστηρίζει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian.

Ρεπόρτερ της εφημερίδας διαβεβαιώνουν πως οι αρχές δεν γνωρίζουν επακριβώς για το χρόνο της κυβερνοεπίθεσης, επικαλούμενοι πηγές που αναφέρουν πως παραβιάσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων με κακόβουλο λογισμικό ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά το 2015.

Επίσης, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν τα συστήματα του Sellafield έχουν απαλλαγεί πλήρως από το λογισμικό.

Εκτιμάται πως οι χάκερς δεν αποκλείεται να απέκτησαν πρόσβαση στα πιο απόρρητα στοιχεία του Sellafield, και πως ενδεχομένως υπονομεύθηκαν «ευαίσθητες δραστηριότητες» όπως η μεταφορά ραδιενεργών αποβλήτων, η παρακολούθηση διαρροών επικίνδυνων υλικών και η επιτήρηση του χώρου για πυρκαγιές.

Ας σημειωθεί πως η μονάδα πυρηνικού εργοστασίου στο Sellafield διαθέτει τις μεγαλύτερες ποσότητες πλουτωνίου στον κόσμο ενώ διαθέτει χώρο εναπόθεσης πυρηνικών αποβλήτων από οπλικά προγράμματα και δεκαετίες παραγωγής ατομικής ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

Δάνειο 60 δισ. δολαρίων αναζητά το Ισραήλ

Στον εισαγγελέα, αύριο, 10 άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Το φινλανδικό μοντέλο στράτευσης μελετά στο Ελσίνκι ο Δένδιας

Γαλλία: Βρέθηκε οπλοστάσιο στο σπίτι του Αλέν Ντελόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα