ΑΘΗΝΑ
02:41
|
06.05.2024
Για τις επικείμενες ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε ως στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να αντικρούσει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου τόνισε την προσήλωσή του να ενώσει «τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο, που αυτή την στιγμή αισθάνεται αγχωμένος με όλα όσα γίνονται, με ένα κόμμα που θα είναι ευρύ και αξιοκρατικό».

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να διαχειριστεί κάποια πράγματα διαφορετικά έτσι ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην υποχρέωση που νιώθει απέναντι στους πλημμυροπαθείς τις Θεσσαλίας, αλλά και στα ΑμΕΑ που καλούνται να έρθουν αντιμέτωπα με την αδιαφορία του κράτους, απάντησε πως «Ο γέγονε γέγονε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει – όπως έλεγε ο Αλέξης- κόμμα των μελών, ανοικτό και αξιοκρατικό. Τα όργανα θα υπάρχουν και θα παράγουν πολιτική, αλλά οι οργανώσεις των μελών θα πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τους αφουγκράζεται».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως αν και υπάρχουν αποχωρήσεις «υπάρχουν και εισροές και ο τόπος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα είναι ανεξάρτητο και χωρίς δάνεια στις τράπεζες. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη».

Αναφορικά με δημοσιεύματα αναφορικά με τα οικονομικά του κόμματος δήλωσε πως «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν» ωστόσο τόνισε ότι «θα φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο κόμματος, θα το νοικοκυρέψουμε, όπως χρειάζεται, και θα προχωρήσουμε» ενώ για την εικόνα του κόμματος βάσει των πρόσφατων δημοσκοπήσεων τόνισε πως «Περάσαμε μία διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο χαμηλότερο σημείο που έχει υπάρξει εδώ και πολύ καιρό, οι δημοσκοπήσεις το αντικατοπτρίζουν, έχουμε σχέδιο για την ανασυγκρότηση, θα το δει ο κόσμος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, τις χαρακτήρισε μια «χαλαρή ψήφο» για τους Έλληνες πολίτες, υποσχέθηκε πως θα δημιουργηθεί μια νέα ομάδα με έμπειρα και νέα στελέχη, ενώ έθεσε ως στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να αντικρούσει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και γιατί «είναι εθνική αναγκή, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κύριο Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%».

Αναφορικά με την ομάδα που θα σχηματιστεί για της ευρωεκλογές, δήλωσε πως «Τα μέλη του κόμματος θα επιλέξουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι» ενώ πρόσθεσε ότι «Θέλουμε ανθρώπους με ένσημα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα