ΑΘΗΝΑ
00:01
|
07.05.2024
Κατέρρευσε ο μύθος της γερμανικής καλής οργάνωσης με όσα ζουν εδώ και τρεις μέρες δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω χιονιού.
Καταψύκτης το αεροδρόμιο του Μονάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγανάκτηση σε δεκάδες Έλληνες επιβάτες προκαλεί η ανοργανωσιά και αδιαφορία των γερμανικών αρμόδιων αρχών στο αεροδρόμιο του Μονάχου που παραμένουν σήμερα για τρίτη μέρα εγκλωβισμένοι δίχως την παραμικρή βοήθεια, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στη Βαυαρία. Στο ίδιο αεροδρόμιο, οι εγκλωβισμένοι επιβάτες υπολογίζεται πως είναι τουλάχιστον 2.000 καθώς εδώ και τρεις μέρες έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της αδυναμίας της διοίκησης του αεροδρομίου να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση.

Ορισμένοι Έλληνες ταξιδιώτες μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλαν πως μολονότι οι πτήσεις ξανάρχισαν σιγά-σιγά από το πρωί της Κυριακής, εξακολουθούν να κοιμούνται στο πάτωμα από το μεσημέρι της Παρασκευής, δίχως επαρκή ενημέρωση για το πότε θα φύγουν ώστε να μεταβούν στους τόπους του προορισμού τους.

Αεροπλάνο θαμμένο στο…χιόνι στο αεροδρόμιο του Μονάχου

 «Μας έστειλαν email να βρούμε δωμάτιο, πού να βρούμε δωμάτιο; Μας είπαν θα μας δώσουν 130 ευρώ το άτομο για να βρούμε ξενοδοχείο να μείνουμε και να πάμε μόνοι μας με όποιο τρόπο βρούμε… Δεν υπήρχε κανένας τρόπος. Είδαμε κάποια ταξί, αλλά μας ζήτησε ένας προκαταβολή 400 ευρώ αν και εφόσον καταφέρει να μας πάρει και να μας πάει σε κάποιο ξενοδοχείο. Μας παράτησαν στο αεροδρόμιο, που ήταν πλέον κλειστό είχαν φύγει οι υπάλληλοι, δεν είχε τίποτα, ούτε ταξί, ούτε τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά ο αγανακτισμένος ταξιδιώτης.

Η σφοδρή χιονόπτωση στο Μόναχο έπιασε στον «ύπνο» τις αρμόδιες και υποτίθεται «καλά οργανωμένες» γερμανικές αρχές. Σοβαρά προβλήματα δεν καταγράφηκαν μόνον στις οδικές και αεροπορικές συγκοινωνίες αλλά και στις σιδηροδρομικές.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου ήταν και σήμερα κλειστός όλη την ημέρα και η κυκλοφορία στην κεντρική γραμμή διακόπηκε εντελώς, όπως και τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σε όλη την περιοχή, οι κάτοικοι που θέλησαν να μετακινηθούν αντιμετώπισαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις τρένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα