ΑΘΗΝΑ
10:35
|
06.05.2024
Η τελευταία επιθυμία του συγγραφέα ήταν αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν στο έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas».
Κηδεύτηκε ο Βασίλης Βασιλικός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ημέρα αποχαιρετισμού η σημερινή για τον Βασίλη Βασιλικό, τον πολυβραβευμένο συγγραφέα, που σημάδεψε την ιστορία των γραμμάτων του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, αλλά και θαυμαστές του έργου του συνόδευσαν τον Βασίλη Βασιλικό στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε η κηδεία του. Η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν για το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Ο βραβευμένος συγγραφέας, ανάμεσα στους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του το σπουδαίο έργο του.

Το «παρών» στο Α’ Νεκροταφείο έδωσαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους οποίους ο σπουδαίος συγγραφέας συμπορεύτηκε επί χρόνια, αφού διετέλεσε για πέντε χρόνια βουλευτής, στην προηγούμενη βουλή, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος στην εκκλησία κάθισε δίπλα στην Έλενα Ακρίτα και την Λούκα Κατσέλη, ενώ περπάτησε προς τον χώρο της ταφής πλάι πλάι με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Λίγο πιο μπροστά του το στέλεχος του κόμματος που αποχώρησε Νίκος Βούτσης. Παρών και ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, η Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με τη σύζυγό του Μισέλ, που ήρθε από τη Γαλλία για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο, καθώς τους συνδέει το «Ζ», το βιβλίο στο οποία βασίστηκε η ομώνυμα ταινία.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας, ο Δήμαρχος Καβάλας (τόπος καταγωγής του εκλιπόντος), η ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΡΤ κ.ά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα