ΑΘΗΝΑ
02:37
|
08.05.2024
Ο Όλιβερ, ένα δεσποζόμενο χάσκι στην Αράχωβα πέθανε μετά από άγρια κακοποίηση. Οι φιλοζωικές οργανώσεις απαιτούν τη σύλληψη και τιμωρία του δράστη.
Ο Όλιβερ πριν πέσει στα χέρια του σαδιστή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή με φρικτούς πόνους, έπειτα από εφιαλτικά βασανιστήρια που υπέστη πριν μία βδομάδα στα χέρια σαδιστή ο σκύλος Όλιβερ από την Αράχωβα Βοιωτίας.

Ο δύσμοιρος σκύλος, που ήταν γνωστός και αγαπητός στην Αράχωβα, μεταφέρθηκε ετοιμοθάνατος πριν μία βδομάδα σε κτηνιατρείο της Ιτέας μετά από σοβαρότατα τραύματα που υπέστη σε όλο του το κορμί και κυρίως στον πρωκτό από δίποδο σαδιστή. Είχε μώλωπες σε όλο το σώμα, ένα σπασμένο πλευρό και κομμένο πρωκτό από τον βασανιστή του.

Το φρικτό τέλος ενός αγαπητού σκύλου μόλις οκτώ ετών είναι σαν γροθιά στο στομάχι κάθε φυσιολογικού ανθρώπου.

Ο κηδεμόνας του σκύλου, Μιχάλης Φλέγκας, μιλώντας στο www.zoosos.gr εξήγησε πως το ζώο που ήταν οκτώ ετών ήταν η μασκότ της πόλης καθώς όλοι τον γνώριζαν και ήξεραν πού μένει και σε ποιον ανήκει. Ήταν ιδιαιτέρως φιλικό με όλους, πράγμα που τελικά του στοίχισε τη ζωή καθώς έπεσε, άφοβα, και δίχως συναίσθηση των δεινών που τον περίμεναν στα χέρια του βασανιστή του.

Ο Μ. Φλέγκας θεωρεί πως αυτός που κακοποίησε το ζώο του, το άφησε επίτηδες ζωντανό για να γυρίσει στο σπίτι του, ώστε να το δουν σε τι κατάσταση είναι, να καταλάβουν τι υπέστη και πόσο πόνεσε.

Τόνισε ότι ο σκύλος κυκλοφορούσε καθημερινά ελεύθερος, συνήθως περιφερόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι κοντά στο άγαλμα του Καραϊσκάκη αλλά το βράδυ πάντα κοιμόταν μέσα στο σπίτι τους.

Ο Όλιβερ στο κτηνιατρείο

Έχασε τον σκύλο του την προπερασμένη Κυριακή και το πρωί της Δευτέρας, 27 Νοεμβρίου, στις 07:00 όταν σηκώθηκε να φύγει για τη δουλειά είδε στην αυλή αίματα και ιδιαιτέρως στο σημείο όπου είναι το δοχείο με το νερό για τον Όλιβερ. Τον αναζήτησε αλλά ο σκύλος παρέμενε άφαντος. Καθώς ο ίδιος έπρεπε να φύγει για τη δουλειά ζήτησε από τον αδερφό του να τον ψάξει.

Παρά το γεγονός ότι ο αδερφός του γύρισε σε όλη την Αράχωβα, σύμφωνα πάντα με τον Μιχάλη Φλέγκα,  ο Όλιβερ ήταν ακόμα άφαντος.

Τελικά το ζώο φαίνεται πως επέστρεψε μόνο του στο σπίτι του περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Αμέσως ο κηδεμόνας του το μετέφερε στο κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε η πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο σκύλος χειρουργήθηκε, ο ιδιοκτήτης του τον πήρε σπίτι και τον κράτησε ζεστό για να του απαλύνει τους πόνους. Όμως το πρωί της Τρίτης περίπου στις 10:00 το πρωί ο Όλιβερ πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Καταγγελία ενός στυγερού εγκλήματος

Ο Μιχάλης Φλέγκας, κατήγγειλε το αποτρόπαιο έγκλημα στην αστυνομία με την ελπίδα πως θα εντοπιστεί ο δράστης και βασανιστής του ζώου καθώς είναι επικίνδυνος όχι μόνον για τα ζώα αλλά και για τους συνανθρώπους του.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook  δημοσιοποίησε την βάρβαρη κακοποίηση του ζώου ζητώντας πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, προσφέροντας αμοιβή για κάθε σημαντική πληροφορία που θα δοθεί «με πλήρη εχεμύθεια».

Οι φιλοζωικές οργανώσεις απαιτούν δράση από την πολιτεία

Η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της ένωσης «Πανελλήνια Ομάδα Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων», επισήμανε τα εξής με ανάρτηση της στο Facebook την Κυριακή:

«Έχει βουίξει το πανελλήνιο με την φρικτή κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Το αυτί του Δημάρχου πάντως δεν έχει ιδρώσει. Έγινε κάτι τόσο φρικτό στο χωριό του κι ούτε μια ανακοίνωση. Ούτε μια έκκληση να βρεθεί ο εγκληματίας.Τόση ευαισθησία!

#Αραχωβα #not».

Επιπλέον, η Χρυσάνθη Καραγιάννη, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού και Φιλανθρωπικού Σωματείου Εθελοντών «ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων», επισημαίνει το εξής για την ανάγκη εντοπισμού του δράστη:

«Ο δράστης άγνωστος;;; Ακόμη;;;; Ζητάμε Δικαίωση για τον Oliver που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε άνανδρα. Βάσει μελετών, το πιο πιθανό είναι, το επόμενο θύμα του δράστη να είναι παιδί. Είμαστε δίπλα στον κηδεμόνα του Oliver και θα φθάσουμε το θέμα εκεί που πρέπει: ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ο κηδεμόνας ήδη ταλαιπωρήθηκε… πολύ…

Σύντομα θα είμαστε στην Αράχωβα σε κοινό αγώνα για την ανεύρεση του στυγερού δολοφόνου και την απονομή δικαιοσύνης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων – Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισβολή στη Ράφα

Ένα σκίτσο του Ιορδανού Emad Hajjaj για τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία.
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα