ΑΘΗΝΑ
17:59
|
27.04.2024
Το διάταγμα αναφέρει ότι αποκλείεται η πολιτογράφηση σε όσους ξένους έχουν δραστηριότητες ενάντια στη φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη.
Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες που ζητούν εφεξής άσυλο στο γερμανικό ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να υπογράφουν γραπτή δήλωση με την οποία θα υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει, προκειμένου να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους για άσυλο.

Η δήλωση θα πρέπει να είναι γραπτή όπως αναφέρεται σε διάταγμα προς τις τοπικές αρχές που εξεδόθη στα τέλη Νοεμβρίου. Πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) αναφέροντας το διάταγμα επισημαίνουν πως το δικαίωμα ύπαρξης του ισραηλινού κράτους είναι «κρατική επιταγή» (raison d’etre) της Γερμανίας και πως η απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας «απαιτεί τη δέσμευση για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει».

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε στη συνέχεια η Ταμάρα Τσισάνγκ που είναι υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, προσθέτοντας πως οι αιτούντες πρέπει να επιβεβαιώσουν γραπτώς αμέσως πριν από την πολιτογράφηση «ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και να καταδικάζουν κάθε προσπάθεια που στρέφεται κατά της ύπαρξης του Κράτους του Ισραήλ». Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση πολιτογράφησης, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο «αν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν αντισημιτικές συμπεριφορές», τόνισε η Τσισάνγκ.

Το διάταγμα αναφέρει επίσης ότι αποκλείεται η πολιτογράφηση σε όσους ξένους επιδιώκουν δραστηριότητες που στρέφονται ενάντια στη φιλελεύθερη δημοκρατική έννομη τάξη, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα της Γερμανίας. Αυτό περιλαμβάνει αντισημιτικά αδικήματα ή την άρνηση του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει. Αν οι αιτούντες αρνηθούν να υποβάλουν γραπτή δήλωση, το πιστοποιητικό πολιτογράφησης δεν μπορεί να εκδοθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες, Γερμανοί πολιτικοί έχουν επανειλημμένα περιγράψει την ασφάλεια του Ισραήλ ως «Staatsrason» (σ.σ. κρατική επιταγή) της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία έχει ξεχωριστή ιστορική ευθύνη να προστατεύει τον εβραϊκό λαό και να υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ μετά το Ολοκαύτωμα.

Το κρατίδιο Σαξονίας-Ανχαλτ ήταν άλλοτε επαρχία της Πρωσίας. Υπαγόταν στην Ανατολική Γερμανία. Έχει έκταση 24.669 τετρ. χλμ. και πρωτεύουσα το Μαγδεβούργο με περίπου 275.000 κατοίκους, ενώ δεύτερη μεγαλύτερη πόλη είναι με 232.963 το Χάλλε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα