ΑΘΗΝΑ
08:37
|
02.03.2024
Υπέρ της εξαίρεσης της προέδρου του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπέρ της εξαίρεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπερψηφίστηκε από τα μέλη της επιτροπής η εξαίρεση της προέδρου του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, από την εξεταστική επιτροπή για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», βάσει της σχετικής γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που απεφάνθη ότι  «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της», μιας και η ίδια εκτελεί χρέη συνηγόρου των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας.

Υπέρ της εξαίρεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εξεταστικής επιτροπής ψήφισαν κατά. Το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, να εξαιρεθεί και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ως δυνητικά υπόλογος σε αδικήματα που αφορούν το δυστύχημα των Τεμπών, θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή της Νικαράγουας κατά της Γερμανίας για τα όπλα στο Ισραήλ

Ο Χάρης Δούκας για το διορισμό γόνου των Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Δοκιμή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου YARS

ΜέΡΑ25: Ταχύτερη και από το επιτελικό κράτος η Ασημακοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα