ΑΘΗΝΑ
08:03
|
06.05.2024
Μόνο φέτος έχουν δολοφονηθεί 468 Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης από Ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καταδίκασε τους «εξτρεμιστές εποίκους που έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη», ανακοινώνοντας περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε Ισραηλινούς πολίτες αλλά και στους συγγενείς όσων εμπλέκονται στην «υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη», συμπεριλαμβανομένων ενεργειών «που εμποδίζουν αδικαιολόγητα την πρόσβαση των πολιτών σε απαραίτητες υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης».

Σε σχετική ανακοίνωσή, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ισραηλινή ηγεσία για να καταστεί σαφές ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων πολιτών από εξτρεμιστικές επιθέσεις».

Αντίστοιχα μέτρα υπόσχεται να λάβει το Υπουργείο και για την προστασία των Ισραηλινών πολιτών, συνεργαζόμενο με την Παλαιστινιακή Αρχή ώστε «να περιοριστούν οι επιθέσεις Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών» καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «Η αστάθεια στη Δυτική Όχθη βλάπτει και τον ισραηλινό και τον παλαιστινιακό λαό ,ενώ απειλεί τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις ενέργειες πρέπει να λογοδοτήσουν».

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να ταυτοποιήσει τα άτομα τα οποία έχουν ενεργήσει επιθετικά κατά Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης, με τους δολοφονημένους Παλαιστίνιους να φτάνουν τους 468 (οι 260 σκοτώθηκαν μόλις τους τελευταίους δύο μήνες) και οι τραυματισμένοι τους 3.500.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα