ΑΘΗΝΑ
13:36
|
25.04.2024
«Το 2023 συμπεριλαμβάνει πλέον έξι μήνες και δυο εποχές που έσπασαν ρεκόρ» τόνισε η υποδιευθύντρια της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής Κοπέρνικος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια θερμοκρασία τους πρώτους 11 μήνες του χρόνου κατέρριψε υψηλό ρεκόρ 1,46 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1850-1900, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus, με τον Νοέμβριο να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί.

«Το 2023 συμπεριλαμβάνει πλέον έξι μήνες και δυο εποχές που έσπασαν ρεκόρ. Αυτός ο ασυνήθιστος Νοέμβριος, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαμε δυο μέρες που οι θερμοκρασίας ήταν 2 βαθμούς πάνω από την προβιομηχανική εποχή, σημαίνει πως το 2023 είναι το πιο θερμό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία», υπογράμμισε η υποδιευθύντρια της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής Κοπέρνικος, Σαμάνθα Μπέρτζες.

Και στο βόρειο ημισφαίριο το φθινόπωρο ήταν «με μεγάλη διαφορά» το πιο ζεστό στην ιστορία , με τη θερμοκρασία στους 15,3 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή αυξημένη κατά 0,88 βαθμούς σε σύγκριση με τον μέσο όρο.

«Όσο οι συγκεντρώσεις αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζουν να μεγεθύνονται, δεν μπορούμε να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που βλέπουμε φέτος. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και οι συνέπειες των κυμάτων καύσωνα και των ξηρασιών», προειδοποίησε ο Κάρλο Μπουοντέμπο, διευθυντής της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα