ΑΘΗΝΑ
17:40
|
27.04.2024
Το 3,.5& του καναδικού στρατού ανέφερε ότι έχει υποστεί σεξουαλική επίθεση από άλλα άτομα στις ένοπλες δυνάμεις.
Στρατός του Καναδά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σεξουαλικές επιθέσεις στον καναδικό στρατό αυξήθηκαν σημαντικά το 2022 σε σύγκριση με το 2018, ανακοίνωσε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πρόβλημα.

Το 2022, περίπου 1.960 μέλη του στρατού, ή το 3,5% του συνόλου, ανέφεραν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση από άλλα άτομα στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτό συγκρίνεται με 1,6% το 2018.

Οι γυναίκες έκαναν σχεδόν το 75% των διαμαρτυριών. Ο στρατός υφίσταται πιέσεις εδώ και χρόνια για καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από ανώτερους αξιωματικούς.

Η έκθεση Statscan βασίστηκε σε έρευνα μελών των ενόπλων δυνάμεων. Περίπου το 64% των θυμάτων σεξουαλικής επίθεσης δεν ανέφεραν το περιστατικό που βίωσαν σε κανέναν αρμόδιο, κυρίως επειδή δεν ένιωθαν ότι θα έκανε τη διαφορά.

«Αυτά τα αποτελέσματα είναι θλιβερά… η συνεχιζόμενη επικράτηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό μας χώρο είναι απίστευτα απογοητευτική», δήλωσε ο στρατηγός Γουέιν Έιρ, επικεφαλής του επιτελείου άμυνας. «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πολύ δύσκολη δουλειά μπροστά μας».

Πέρυσι, μια επίσημη έρευνα συνέστησε τα σεξουαλικά εγκλήματα στον στρατό να διερευνώνται εξωτερικά από τις πολιτικές αρχές, δεδομένου του μη ικανοποιητικού χειρισμού αδικημάτων από τα στρατιωτικά δικαστήρια τα προηγούμενα 20 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα