ΑΘΗΝΑ
07:29
|
05.05.2024
Το συλλαλητήριο, με όνομα «πορεία των Μακκαβαίων», θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα του Χανουκά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «πράσινο φως» έδωσε η Ισραηλινή Αστυνομία για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου από ακροδεξιούς Ισραηλινούς στο τέμενος Αλ-Άκσα την Πέμπτη, με αίτημα τον «πλήρη εβραϊκό έλεγχο» του Όρους του Ναού.

Το συλλαλητήριο σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα της εβραϊκής γιορτής Χανουκά, με την διοργάνωση να το ονομάζει «πορεία των Μακκαβαίων», με το όνομα να παραπέμπει στην αρχαία ιουδαϊκή παράταξη που εξεγέρθηκε κατά του βασιλείου των Σελευκίδων και κατέκτησε το Όρος του Ναού.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα αλλά και τις ΗΠΑ να παρέμβουν «για να σταματήσει η προκλητική πορεία της ακροδεξιάς κατά του τεμένους Αλ Άκσα», καταδικάζοντας την απόφαση της ισραηλινής αστυνομίας να επιτρέψει στην πορεία δεξιών εξτρεμιστικών να εισέλθει στο τέμενος Αλ Άκσα την πρώτη νύχτα της εβραϊκής γιορτής «υπό το σύνθημα του εβραϊκού ελέγχου της Ιερουσαλήμ και των ιερών μνημείων της».

Τέλος, το Υπουργείο τονίζει πως πρόκειται για «κατάφωρη επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού», διότι αποτελεί «κραυγαλέα παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών» που επιβεβαιώνουν ότι «η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παλαιστινιακής γης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα